Šestočlana porodica Tomašević svoj život i međusobne odnose reguliše stalnim dodavanjem ljubavi i razumevanja. Iako puno rade, Jelena i Vladimir su umetnici, ona grafički dizajner, on vokalni solista, uvek nađu vremena za smeh, priču i zajedničke trenutke koje, svako na svoj način, uspevaju da učine magičnim.
“Mural koji smo dali da se oslika neka je vrsta naše porodične fotografije. Svi koji nas poznaju kažu da smo to mi. Mnogo boja, cveća, šarenila, radosti…”, kaže Jelena objašnjavajući da je današnji izgled fasade njihove kuće plod zajedničke ideje svih članova porodice. Hteli su, navodi, da prikažu svoju ličnu manifestaciju, da pomognu i da se prolaznici koji se u blizini zateknu i sami bolje osećaju.
“Svi obožavamo cveće i lepe, jarke boje ali sam ja nažalost alergična. Našli smo model kako da to prenebregnemo i da prostor oplemenimo cvećem na ovaj način”, završava svoju priču o cvetnom muralu Jelena kojoj u tom trenutku pritrčava starija ćerka i kaže: “Ja tebe mama cvetno volim”!


Vladimir kaže da ni jednog trenutka nije bilo dvoumljenja da li da svoj dom pretvore u neku vrstu cvetne bašte na zidu.
“Umetnik koji je sve ovo oslikao zove se Andrej Kolosov. Student je Bogoslovije, odavno se poznajemo i složili smo se da je on najbolji izbor. Počeo je da oslikava zid oko 9:00 ujutro, a već oko 16:00 sve je bilo gotovo”, kaže Vladimir koji je ovih dana u studiju, a koga šira publika poznaje kao vokalnog solistu koji se posebno ostvario u izvođenju orjentalnih melodija.
Deca Tomaševića su posebno ponosna na svoj šareni i lepi dom. Šestogodišnja Kasija kaže da joj je prelepo i da je posebno srećna zbog toga što joj drugari svakodnevno dolaze da se fotografišu ispred ove kuće definitivno pune ljubavi i dobrodošlice.
Istog je mišljenja i Zarija.
“Stalno dolaze drugari i to nas sve čini veoma srećnima. Zaista uživam u tome što naša porodica ima najveseliju kuću u Kragujevcu”, zaključuje.
Glavna poruka i savet Tomašvića upućen svim dobronamernim ljudima su jasni – Sreća se sastoji od puno ljubavi i mnoštva boja.
I dok napuštamo ovu veselu družinu koja se i dok smo razgovarali pripremala za “punu kuću gostiju”, kako je to kod njih obično vikendom, gledajući u mural shvatamo da je to zapravo više od neobične slike na zidu. Mnogo više.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *