Veliko mi je zadovoljstvo da se sretnem i razgovaram sa našim narodom a posebno sa Srbima sa Kosova i Metohije, rekao je dr Petar Petković, direktor Kancelarije za KiM. Danas sam u prilici da razgovaram sa interno raseljenim licima o problemima na koje godinama nailaze a to su pre svega različite administrativne prepreke kada je u  pitanju prištinski sistem. Upravo iz tih razloga i u Kragujevcu ćemo otvoriti Kancelariju za Kosovo i Metohiju, kao što smo otvorili u Kraljevu, gde će svi zainteresovani građani moći da se obrate po različitim pitanjima koje mi kao Kancelarija za KiM rešavamo, a posebno interno raseljeni, istakao je Petković.

Kancelarija za KiM bavi se različitim temama, od imovinskih pitanja, zapošljavanja, stambenih pitanja, bezbednosti i mnogih drugih. Mi smo podrška našem narodu, od kog ne odustajemo i važno nam je da jednu takvu kancelariju imamo u ovom velikom centru, gde ima puno Srba koji su nažalost morali da izbegnu sa KiM 1999. godine ali i kasnijih godina. Tu smo da rešavamo probleme, da razgovaramo sa našim sugrađanima i da budemo jedna vrsta servisa našem narodu po različitim pitanjima, poručio je Petković.

Dugi niz godina Zavičajno udruženje „Ibarski Kolašin“ organizuje druženje sa svojim članovima. Ovom prilikom se zahvaljujem gradu Kragujevcu na podršci i veliko razumevanje kada su u pitanju naši zahtevi. Pokušali smo da budemo društveno odgovorni i da se na neki način odužimo Gradu koji je zaslužan za sve naše uspehe, rekao je Nedeljko Tomović, predsednik Zavičajnog udruženja „Ibarski Kolašin“.