Konferencijom za novinare danas je kragujevačkoj javnosti najavljen 14. Međunarodni sajam turizma i seoskog turizma koji će se na Šumadija sajmu održati od 23. do 25 novembra. Očekuje se bezmalo stotinu izlagača iz zemlje i regiona, a po prvi put sajamskoj publici predstaviće se i gosti iz Mađarske.

“Svake godine rastemo i potvrđujemo značaj Međunarodnog sajma turizma i seoskog turizma. Ove godine po prvi put imamo i goste iz Mađarske, a tu su nam kao i uvek dragi prijatelji iz BiH, Republike Srpske, Crne Gore…”, kazao je direktor Šumadija sajma Aleksandar Štajn.
On je dodao da se “važnost ove manifestacije vidi i kroz činjenicu da su severni susedi, Mađari, rešili da predstave ono najbolje iz svoje bogate turističke ponude – zvanično najbolju banju u toj zemlji, banju Mako”.

“Pored bogate turističke ponude, kako domaće i one iz regiona, poseban akcenat stavili smo i na sve popularniji seoski turizam i ono što ulazi u tu vrstu ponude. Preko četrdeset izlagača pojaviće svoje proizvode vrhunskog kvaliteta. Biće zimnice, proizvoda od mesa i svega onoga što našu trpezu čini primamljivom”, rekao je direktor GTO Kragujevac Bojan Pavlović i najavio oštru konkurenciju Šumadincima od strane gostiju iz Bečeja u Banatu.
On je dodao i da će na 14. Međunarodnom sajmu turizma i seoskog turizma biti održan i niz predavanja namenjenih izlagačima i turističkim radnicima koje će održati najeminentniji domaći stručnjaci iz ove oblasti.

Ulaznice za sajam naplaćivaće se simboličih 100 dinara, a svaka kupljena karta biće ujedno i potencijalni dobitak neke od vrednih nagrada koje su organizatori pripremili.
Sajam se organizuje pod pokroviteljstvom Ministarstva za turizam i omladinu, Grada Kragujevcujevca i Gradske turističke organizacije. Domaćin je Šumadija sajam.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *