Mirjana Milenković, direktorka Ustanove kulture „Koraci“ istakla je da će do kraja godine biti objavljeno svih 22 izdanja koja su odabrana na godišnjem konkursu ove ustanove kao i jedno izdanje iz novoformirane edicije pod nazivom „Dečije iskre“u okviru koje će biti objavljivane knjige koje pišu deca. Takođe, tokom ove godine objavljeno je i pet izdanja iz prošle izdavačke godine.

Ovu kalendarsku godinu ćemo završiti sa tridesetak događaja što je jedan rekord za ovu ustanovu do sada. Beogradski sajam knjiga kao jedan od centralnih događaja kada je u pitanju izdavaštvo, Koraci dočekuju spremno i u nadi da će nam otvoriti put preko saradnje sa drugim ustanovama kulture kako bismo naša izdanja i autore predstavili i van Kragujevca.

U ovoj godini koračali smo ubrzanim tempom, a u sledećoj želimo da na još viši nivo podignemo organizacionu strukturu i idejne domete naše ustanove. Kragujevčani mogu očekivati još više književnih događaja, novih izdanja , novih publikacija i poznatih imena u oblasti književnosti – kazala je Mirjana Milenković.

Vladimir Perić, predsednik uredničkog tima izdavačke 2023. godine istakao je da  je veoma zadovoljan ovogodišnjom izdavačkom produkcijom među kojima su zbirka eseja Mirka Demića „Oživljavanje dinosaurusa“, koja će biti predstavljena sutra u  Narodnoj biblioteci „Vuk Karadžić“.

U ediciji „Duh reči“ objavljena je zbirka ogleda o književnom stvaralaštvu kragujevačkih pisaca „Peva kuća pored puta“ Aleksandra B. Lakovića, monografija o Sergeju Paradžanovu Ane Jakovljević Radunović, zbirka poezije Ivane Retas „Haljina od vetra“, zbirka priča Nikole Teofilovića „Pinokio operiše nos“, priče Miće Miloradovića „Druga knjiga o anegdotama iz života Obrenovića i Karađorđevića“, monografija o pevačkom društvu „Šumadija“ Nevene Vidosavljević i mnoge druge.