Želja Grada Kragujevca od početka je bila da sportskim klubovima, organizacijama i udruženjima ponudi jednu vrstu pomoći koju do sada nije nudio, a to je odgovarajuća oprema kojom bi se unapredili uslovi treniranja. Zadovoljstvo na licima ove dece koja košarkaški trening sprovode uz pomoć novih rekvizita, kao i zahvalnost njihovih trenera, potvrđuje koliki značaj imaju ovakve akcije i budi nadu da će još veći broj mališana izabrati da se bavi košarkom, rekao je član Veća za sport. Sport je inače veoma važan u edukaciji dece, a izuzetno bitnu kariku u čitavom tom procesu predstavljaju roditelji.

Treninzi se uglavnom održavaju u večernjim terminima, a roditelji nakon svojih radnih obaveza treba da posvete pažnju detetu i nađu vremena da ga odvedu na trening. Nadam se da ćemo imati njihovu podršku da bi sutra ta deca izrasla u zdrave i poštene članove našeg društva, kazao je Stevović i apelovao na roditelje da izaberu sport.

Zahvalivši Gradu Kragujevcu i resornom većniku Predragu Stevoviću na dobijenoj donaciji, vlasnik Košarkaškog kluba MBA, Veljko Vrućinić, kaže da je za 16 godina koliko klub postoji ovo prvi put da od Grada dobija opremu za trening. Sve što smo oduvek želeli da kupimo, a zbog finansija nismo uspevali, sada imamo. Dobili smo uglavnom sve što je potrebno za rad, za opštu fizičku pripremu i rani razvoj ovako mlade dece, rekao je Vrućinić, napomenuvši da je klub specijalizovan za rad sa mališanima uzrasta od šest do trinaest godina.