Kao i svake godine u oktobru, tradicionalno se u Kragujevcu održao polumaraton 11. po redu. Ovogodišnji pobednik u konkurenciji muškaraca je Ivan Bubnov iz Varšave, koji je deonicu prešao za 1 sat i 10 minuta, dok je u ženskoj konkurenciji pobedu odnela Mina Kosanović iz Inđije, koja je deonicu pretrčala za 1 sat i 20 minuta.

U trci su učestvovali i učenici osnovnih i srednjih škola. U kategoriji učenika od 1-4 razreda osnovnh škola prvo mesto osvojio je Marko Pavlović III-3 iz OŠ Svetozar Marković, dok u kategoriji učenika od 5-8 razreda osnovnih kola i srednjih škola prvo mesto osvojio je Marko Đokić VII-1 iz OŠ Đura Jakšić.

Tradiocinalno, kragujevačkom polumaratonu prethodila je trka „Za srećnije detinjstvo“ koju je Crveni krst uz finansijsku podršku Grada organizovao po 38. put. Ovim povodom je dr Gordana Damnjanović, članica Gradskog veća za zdravstvenu i socijalnu zaštitu pozdravila učesnike dodavši da je Trka sinonim za humanost, jer se prodajom učesničkih brojeva u simboličnom iznosu od 100 dinara prikupljaju sredstva za pomoć deci iz ugroženih kategorija stanovništva. Na ovaj način, ali i donacijom mnogih preduzeća, stvara se fond kojim se omogućava srećnije detinjstvoi pomaže porodicama da lakše opreme decu kako školskim priborom tako i odećom ali i da se obezbedi pomoć u lečenju starijih osoba, istakla je Damnjanović.

Zahvalni smo Crvenom krstu Kragujevac a ujedno i ponosni zbog priznanja koje su dobili po sedmi put za najhumaniji grad, a poznato je da Grad podržava narodnu kuhinju, đačke užine i građe donirao je oko 5,5 miliona dinara za zdravstveno promotivne aktivnosti, kakva je i ova danas, ali i za dobrovoljno davalaštvo krvi, podsetila je Damnjanović, dodavši da je ovo još jedan u nizu događaja i simbol humanosti koji Kragujevac ima.

Pored trke, Crveni krst je za decu pripremio niz aktivnosti: gađanje pikada, trke u džakovima, švrljaonica, bojenje bojanki, nabacivanje na čunjeve, lutka teatar kao i preglede zubića.
Sekretar Crvenog krsta Kragujevac, Nevenka Bogdanović rekla je da je 38. trka „Za srećnije detinjstvo“ simbol solidarnosti a cilj trke je da se prodajom učesničkih brojeva pomogne deci koja danas nisu mogla da ucestvujuu trci zbog nedostatka opreme ali i da se pomogne u lečenju osoba iz najosetljivijih grupa stanovništva. Ova trka je prvi susret mališana sa Crvenim krstom gde će kroz igru i pomoć drug drugu shvatiti šta znači solidarnost, dodala je Bogdanović.