Kragujevac je ponovo domaćin tradicionalne sportske manifestacije Kragujevačkog maratona. To je veliki sportski događaj pod pokroviteljstvom grad akoji okuplja veliki broj Kragujevčana,takmičara, rekreativaca koji žele da oprobaju u atletskoj disciplini. Kragujevčkom polumaratonu prethodi Trka za srećnije detinjstvo za šklsku decu koja uvek u velikom broju uzimaju učešće, a ove godine očekujemo i veći broj učesnika, kazao je Predrag Stevović, član Gradskog veća za sport.

On je podsetio da su maraton i trka održane i tokom epidemije i da su protekle u najboljem redu, tako da su njegova očekivanja bezbednost trke na najvišem nivou. Pored toga očekujemo da dobijemo pobednika kojem ćemo imati šta i da čestitamo, osvajanje jednoj najsjajnijeg odličja Kragujevačkog polumaratona, poručio je Predrag Stevović, resorni član GV.

Što se tiče organizacije, tehnički ostaje ista kao i prethodnih godina, trke na 5 i 10 kilometara, štafetni polumaraton i polumaraton, prethodi im Trka za srećnije detinjstvo, kaže organizator, Nenad Luković, predsednik Atletskog kluba Maraton KG. U trkama imamo i decu i starije. Najmlađi učesnik je 2014. godište i učestvovaće sa roditeljima, što ukazuje da polumaraton osim poruke i promocije sportskog duha i negovanja zdravih stilova života okuplja i porodice i time vaspitava mlade i ojačava porodicu, kazao je Luković. On je najavio učešće takmičara iz BIH, Hrvatske pored Kragujevčana i sugrađana iz gradova regiona.

Dva aspekta nosi Trka za srećnije detinjstvo – humanitarni i rekreativni i već 38. godina se realizuje, a poslednjih deset godina radimo zajedno sa našim prijateljima – Kragujevačkim polumaratonom, i to je na obostrano zadovoljstvo, kazala je Marica Patrnogić, GO Crveni krst. Trkom održavamo brend Crvenog krsta jer kupovinom startnih brojeva od 100 dinara, gradska organizacija obezbeđuje ono što je najpotrebnije najmlađim i najstarijim korisnicima. Trka je zaista jedan izuzetan dan u Kragujevcu jer se priređuje veliki broj edukativnih i zabavnih sadržaja za decu, rekla je Patrnogić i pozvala Kragujevčane da u nedelju zajedno pošaljemo najlepše slike iz Kragujevca.