Talas ostavki lidera lokalnih samouprava koji je u četvrtak zahvatio Srbiji, nije zaobišao ni grad na Lepenici. Kasno sinoć na pisarnicu Skupštine grada Dašić je ostavio pismo u kome stoji: “Ja, Nikola Dašić, podnosim ostavku na mesto gradonačelnika grada Kragujevca”.
Kako u jedinoj rečenici ostavke nije bilo obrazloženja, Dašić je rešio da za petak sazove konferenciju za medije i obavesti javnost o razlozima zbog kojih napušta čelo grada.
“I ja i većina kolega odlučili smo se na ovaj potez kako bi prekratili agoniju i maltretiranje i građana i nas koji smo bili na čelu lokalnih samouprava. Vlast i prilika da se upravlja dobija se većinom, a većina se ostvaruje na izborima, nikako blokadama saobraćajnica, institucija i maltretiranjem građana”, rekao je Nikola Dašić neposredno pred početak redovne sednice Skupštine grada na kojoj će njegova ostavka biti prihvaćena. Dodao je i da će do izbora novog gradonačelnika sve funkcije obavljati u punom kapacitetu jer postoje projekti koji ne smeju da se zaustave.


“Ponosan sam na ono što smo uradili, od Data centra pa do početka gradnje najveće investicije u istoriji Kragujevca – Severne obilaznice. Tu je i stadion Čika Dača koji počinje ali i nastavak rekonstrukcije Tržnice koji je realno nasleđen ali svakako moj prboblem”, objasnio je Dašić.
On je rekao i da ne zna da li će biti kandidat za gradonačelnika na sledećim izborima.
“SNS je velika porodica i o svemu ćemo se dogovoriti. U svakom slučaju kadrovski izbor biće najbolje moguće rešenje”, zaključio je obrazlažući svoju ostavku gradonačelnik Kragujevca Nikola Dašić.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *