Foto klub Kragujevac ove godine obeležava 10 godina od reosnivanja i pet uzastopnih laureata  (2018. – 2022.) najboljeg foto kluba u Republici Srbiji prema kriterijumima Foto saveza Srbije.

Tim povodom, od 2. – 12. oktobra 2023, u galeriji Narodne biblioteke “Vuk Karadžić” u Kragujevcu, biće otvorena izložba članova Foto kluba Kragujevac pod nazivom, “Pet zvezdica”.

Svečano otvaranje izložbe zakazano je za ponedeljak 2. oktobar 2023. godine u 19 časova.

Na izložbi će biti izloženo 55 fotografija od 31 učesnika. Ovu izložbu prati i digitalna projekcija 120 radova na video bimu.

.Foto-klub Kragujevac je od strane Foto-saveza Srbije, petu godinu za redom proglašen za najbolji foto-klub u zemlji, prvenstveno zahvaljujući napredovanju svojih članova u hijerarhiji Foto-saveza i ostvarenim rezultatima na foto-salonima u zemlji i inostranstvu.

Pored učešća na salonima umetničke fotografije, naši članovi su redovni učesnici na većini foto-festivala, izložbi i druženja u zemlji i regionu.

Foto klub Kragujevac godišnje organizuje četiri međunarodne izložbe sa FIAP, PSA i Master of Light rangom, koje su prepoznate širom sveta, što pokazuje veliki broj učešća stranih autora.

Foto-klub Kragujevac već petu godinu organizuje konkurs za izbor najboljih fotografija pod nazivom, “Fotografija meseca”, kao i celodnevne izlete i druženja članova pod nazivom “Foto-krug” gde oni fotografišu na zadatu temu, razmenjuju znanja i neguju  kulturu fotografije.

Članovi Foto-kluba Kragujevac s ponosom nose ime svog grada, a glas o Kragujevcu se zahvaljujući njihovom učešću na izložbama pronosi širom sveta.

Postignuti uspesi na polju razvoja umetničke fotografije, učinili su da Foto klub Kragujevac bude priznat od strane kragujevačke kulturne javnosti i Grada Kragujevca, kao njen aktivan deo, što pokazuju odlični kontakti sa svim kulturnim institucijama grada, kojima se ovim putem zahvaljujemo na saradnji i podršci, a posebno Narodnoj biblioteci “Vuk Karadžić” iz Kragujevca, koja je prepoznala značaj ove izložbe za kulturu grada Kragujevca.

Izložba je realizovana zahvaljujući podršci Foto-Saveza Srbije.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *