Kragujevčanin Aleksandar Milosavljević (51) započeo je jutros štrajk glađu u holu Gradske uprave. Milosavljević godinama bezuspešno pokušava da reši problem vodosnabdevanja za svoju proizvodnu halu koju je sa svom potrebnom dokumentacijom i dozvolama podigao u selu Poskurice nadomak Kragujevca.

Na očajnički korak odlučio se nakon što je jutros bez valjanog rezultata razgovarao sa šefom kabineta gradonačelnika Aleksandrom Lazovićem i vršiocem dužnosti gradskog pravobranioca Zlatkom Gorgijevskim.
Milosavljević se medijima obratio saopštenjem u kom kaže da “Nadležni organi grada i inspekcije nisu pokazali potrebu da svoj posao obavljaju u skladu sa zakonom i ovlašćenjima” te da je zbog toga, kako navodi, “prinuđen da na ovaj način zaštiti svoje i interese meštana sela Poskurice”.
On je optužio nadležne da su se “umesto da štite interese grada i građana svojim (ne)činjenjem stavili  na stranu uzurpatora gradske imovine i tako mu omogućili da, na štetu gradskog i republičkog budžeta, godinama stiče ogromnu protivpravnu dobit i u 21. veku teroriše čitavo jedno šumadijsko selo”.

 

Milosavljević  tvrdi da lice protiv koga je podneo krivičnu prijavu nadležnom Tužilaštvu “godinama bez ikakvih valjanih dokumenata upravlja lokalnim vodovodom arterskim bunarima u selu Poskurice, naplaćuje vodu i priključuje nove korisnike isključivo po vlastitim kriterijumima”. Na ovaj način se “bez adekvatne kontrole i nadzora nadležnih, dovodi u opasnost kako samo vodosnabdevanje koje zavisi od njegove volje, tako i zdravlje i bezbednost građana”.

-Ovim činom svoj život stavio sam ne na kocku već u temelj društva gde će se poštovati osnovna i ustavna prava građana na dostupnost pijaće vode kojom treba da upravljaju oni kojima ona i propada, a ne bahati pojedinci oslonjeni na političku moć i korumpiranost pojedinaca u strukturama vlasti”, navodi Aleksandar Milosavljević.
U toku dana Milosavljevića će posetiti nekoliko odbornika gradske Skupštine i narodnih poslanika iz Kragujevca.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *