Prema rečima gradonačelnika Nikole Dašića, za izgradnju ovog igrališta utrošeno je oko 1,6, miliona dinara. Cena bi bila skoro duplo veća da se tartan podloga nabavlja po tržišnoj ceni.

Prošle i ove godine uradili smo preko dvadeset igrališta. Jedan od razloga za to je mašina za pravljenje tartanskih ploča koja je nabavljena pre nešto više od godinu dana i puštena u rad, a pre nekoliko dana obezbedili smo još jednu preko Ministarstva za ravnomerni i regionalni razvoj, tako da će se taj tempo značajno ubrzati. To je dobro za „Šumadija d.o.o“, preduzeće koje upošljava i rehabilituje osobe sa invaliditetom, dobro je za grad i za našu decu, Ovako možemo da obezbedimo više igrališta tako da ih bude u gotovo svakom naselju – kazao je Dašić.

Predrag Stevović, član Gradskog veća za sport kaže da će se sa izgradnjom dečijih igrališta nastaviti još većim tempom, kako bi se ostvario ovaj cilj, da deca iz svakog naselja imaju pristup osnovnoj sportskoj infrastrukturi.

Sada smo uz podršku Ministarstva za ravnomerni i regionalni razvoj dobili mogućnost da nabavimo još jednu mašinu za izradu tartan podloge koja nam omogućava da pravimo tartan podlogu za naša dečija igrališta, četiri puta više. Zahvaljujući toj podršci, bićemo u prilici da ove podloge radimo i za druge gradove i opštine – kazao je Stevović.

Otvaranjem novog igrališta, MZ Vinogradi obeležila je svoju slavu. U poroteklom periodu, Savet ove mesne zajednice bio je veoma aktivan. Zamenjen je deo ograde oko OŠ „Sveti Sava“, a pokrenuta je inicijativa da sportski teren koji se nalazi u neposrednoj blizini bude vraćen mesnoj zajednici i obnovljen.