Na Кneževom arsenalu večeras počinje 10. jubilarni VIBE festival, najavljeno je na konferenciji za medije održanoj u zgradi Gradske uprave. O festivalu koji počinje večeras i traje do subote, 15. jula, govorili su organizator Lazar Delibašić, a u ime grada Кragujevca koji je podržao festival, Miljan Bjeletić, član Gradskog veća za kulturu.

VIBE festival dobija obrise respektabilnog međunarodnog festivala jer okuplja vrsne, proverene, dokazane umetnike na polju elektronske muzike. Reč je o savremenim tendencijama na međunarodnoj muzičkoj pozornici a organizatori ovog festivala prate te trendove, kazao je Miljan Bjeletić, član Gradskog veća. On je istakao da je Кragujevac kao grad muzike što je 2018. godine konstatovano od strane Zavoda za proučavanje kulturnog razvitka i primer pozitivne prakse u tom smislu. U prethodnim godinama smo uspeli da kreiramo da oblikujemo identitet kad je muzičko stvaralaštvo grada u pitanju i imamo raznovrsne festivale koje odišu kvalitetom. VIBE festival je deo grupe manjih ili srednjih međunarodnih festivala koji imaju perspektivu. Imajući u vidu da je ovo deseta godina zaredom održavanja festivala, organizatore želimo da ohrabrimo da i dalje rade na tom polju i okupljaju mlade jer mladi i jesu ciljna grupa ovog festivala.

Na svom desetom izdanju, VIBE festival 2023 će ugostiti neke od najvećih imena regionalne i međunarodne scene. Jedna od aktuelnih muzičkih zvezda Balkana, Senidah uživo će izvesti svoje hitove na glavnoj bini. Virtuoznim setom jedinstveni doživljaj ljubiteljima plesne muzike pružiće italijanski producent Marko Lis a za ljubitelje tehno muzike Marko Nastić. Tokom trodnevnog programa muzičkog festivala na dve bine nastupiće preko 20 umetnika savremene elektronske muzike.

Pored muzičkih nastupa, VIBE festival karakterišu unikatna scenografska rešenja što festival čini potpuno jedinstvenim audio-vizuelnim iskustvom i u skladu sa tim u pripremi je najmoćnije izdanje festivala do sad, najavljuje organizator.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *