Potpisivanje peticije u okviru kampanje SP Dveri protiv nasilja u našem društvu i za poštovanje prava trudnica i porodilja “Za spas naše dece” podržali su i predstavnici lokalnih odbora Novog DSS-a i SP Zavetnici.

“Proiritet naše politike je podrška porodici. Zahtevamo donošenje Zakona o zaštiti i digitalnoj bezbednosti dece, ukidanje rijaliti programa i reklamu zločina i nasilja, zabranu svih nasilnih sadržaja u medijima, povratak poštovanja autoriteta prosvetara, promociju pozitivnih primera u našem društvu kao i neradni nedelju i u privatnom sektoru kao dan posvećen porodici”, naglasila je predsednica GrO Dveri Nada Đurić Petrović i dodala da je izgradnja Nacionalnog centra za natalitet jedna od prvih zadataka u budućnosti.
“Zalažemo se za organizovanu podršku materinstvu, rađanju i roditeljstvu, između ostalog i kroz popravljanje stanja u svim porodilištima, poštovanju prava trudnica i porodilja”. Akcenat je, kaže ona i na donošenju zakona kojim se zabranjuje otpuštanje trudnica i porodilja sa posla.
“Neophodna je i kvalitetnija ishrana i bolja higijena u porodilištima ali i smanjenje troškova održavanja trudnoće i ukidanje akušerskog nasilja kao i podrška dojenju”, zaključila je predsednica GrO Dveri u Kragujevcu Nada Đurić Petrović.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *