Čestitajući na rezultatima, Aleksić je istakao da su oni pre svega zasluga đaka, ali i porodica koje ih vaspitavaju da budu dobri i vredni ljudi i nastavnika koji im pomažu u vaspitanju i svoja znanja prenose nesebično. Pored poboljšanja uslova u školama gde uče i provode vreme, nagrada uspostavljena prošle godine, je podrška grada Kragujevca koja je u materijalnom smislu simbolična, ali šalje snažnu poruku da je trud naših đaka primećen, da se poštuje i da u svakom trenutku od Grada mogu očekivati pomoć na svom razvojnom i obrazovnom putu. Znanje je važno, ono pokreće svet i pomaže da sutra bolje žive, putuju, podižu porodice, čuvaju zdravlje i stiče se celog života, rekao je Aleksić i izrazio želju da sutra oni budu ti koji će nastaviti da razvijaju ovaj svet. Neki od njih, kazao je on, siguran sam, sledeće godine će ponoviti rezulate, ali i ako do toga ne dođe, to nije neuspeh, već posmatrajući dugoročno, samo jedna stanica ka konačnom uspehu koji se na kraju isplati. Aleksić im je poželeo da budu dobri ljudi, poštuju svoje roditelje i nastavnike, drugove i prijatelje i da se konstantno radeći na sebi, usavršavaju i razvijaju što je jedini put do životnog uspeha.

Nagrada „Ponos grada Kragujevca“ ustanovljena je da bi se afirmisale prave vrednosti, one koje želimo da istaknemo i predstavimo javnosti kao primer, pre svega njihovim vršnjacima a onda mlađim i starijim generacijama, kazale je Sanja Tucaković, izrazivši poštovanje i čestitajući đacima uspeh u ime gradonačelnika Kragujevca. Na gradu Kragujevcu je da stvara uslove da svoj potencijal iskažu u maksimmalnom obimu, i da kad završe sa obrazovanjem ostanu u Kragujevcu.

Ona je podsetila da je u Kragujevcu Državni data centar, uskoro Centri izvrsnosti sa Nacionalnom bankom matičnih ćelija, da će se graditi Inovacioni distrikt u okviru koga će biti Naučno tehnološki park. Na nama je da stvaramo uslove za obrazovanje ali i da sutra imaju mogućnost da se zaposle, rekla je Tucaković poželevši im da u sledeću školsku godinu krenu sa još većom željom za sticanjem novih saznanja, koja otvaraju nova vrata, da budu svesni svojih kvaliteta, ostanu primer drugima ali i društveno odgovorni tako što će pružiti pomoć onima koji nemaju uslova ili iz nekih drugih razloga ne mogu da ostvare rezultate poput njihovih.