U Кragujevcu je u 63. godini preminuo dugogodišnji novinar, voditelj, autor i urednik specijalizovanih emisija Televizije Кragujevac, Srđan Radivojević.

Srđan Radivojević karijeru je počeo pre više od trideset godina u informativnoj redakciji Radio Кragujevca, a potom sa osnivanjem Televizije 1996. godine, naredne dve decenije neprekidno,

Srđan Radivojević nastavlja rad u informativnoj redakciji televizije u kojoj je bio jedan od vodećih novinara.

Gledaoci pamte Srđana Radivojevića kao jednog od voditelja emisija: Vesti, Hronike, politčkih Intervjua, koje je radio i tokom bombardovanja, kao i izveštača sa svih društveno političkih zbivanja krajem 90-tih u Кragujevcu.

Srđan Radivojević je pored izveštaja za Hroniku radio niz emisija različitog formata, kao što su: Grad, Aktuelno, Širi format, Razgovor s povodom.

Njagov novinarski opus ipak je najviše obeležen emisijama posvećenim privrednim temama.

Više od decenije bio je autor emisije o kragujevačkim preduzećima i privredi – Ispod čekića, u kojoj su govorili radnici, sindikalni lideri, rukovodioci.

Autor je i emisije posvećene regionu „ Moja Šumadija“ koja je dugi niz godina realizovana na programu Televizije Кragujevac.

Srđan Radivojević bio je jedan od omiljenih kolega svih zaposlenih u RTК, kao i među kolegama ostalih redakcija.

Izdvajao se požrtvovanjem, predanošću i dobrotom.

Opelo Srđanu Radivojeviću biće održano u ponedeljak 3. jula na Varoškom groblju u 13 časova i 30 minuta, a sahrana na groblju u Gruži.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *