U centralnom gradu Šumadije uz bogat kulturno umetnički program održan je 23. “Vidovdanski sabor veterana 63. Padobranske brigde”.

“Zadovoljstvo mi je što smo se ove godine okupili baš u Kragujevcu, gradu koji je jedinici dao više izuzetnih pojedinaca. Veterani 63. neguju poseban odnos, a naše su veze toliko čvrste da smo zapravo svi pripadnici neformalnog padobranskog bratstva” rekao je ratni načelnik Štaba 63. Padobranske brigde, penzionisani potpukovnik Vidoje Kovačević i dodao da pripadnike jedinice, pored vrhunske obučenosti i nesvakidašnje hrabrosti krase i izuzetno visoka moralna načela.

“Pripadnici 63. Padobranske brigde najveći ispit od kada jedinica postoji, položili su 1999. godine na KiM. Posebno smo ponosni na to da daleko brojniji neprijatelj nije probio našu odbranu na Košarama”, podsetio je Kovačević.
Vidovdanskom skupu veterana ispred Kabinete predsednika republike prisustvovao je savetnik za bezbednost Milorad Veljović, ispred Ministarstva odbrane pomoćnik ministra za ljudske resurse Siniša Radović, poslednji komandant Posebne jedinice policije i prvi komandant Žandarmerije, penzionisani general – pukovnik Goran Radosavljević Guri, u ime domaćina predsednik Skupštine Grada Kragujevca Miroslav Petrašinović i brojne druge zvanice.
“…Rodi majka dva sina blizanca
jednog ludog, drugog padobranca…” – svojevrsnu šaljivu himnu padobranaca otpevao je orkestar sastavljen od članova brigade. Burno pozdravljeni veterani – ratnici muzičari postarali su se, uz folklorni ansambl kragujevačkog Centra za negu tradicionalne kulture “Abrašević” da i ovaj Vidovdanski skup protekne u veseloj atmosferi.
Padobranski skok kao kruna događaja nažalost nije izveden jer, kako su rekli organizatori, očekuje se dejstvo protivgradne zaštite pa je nebo nad Kragujevcem zatvoreno za letenje.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *