Кragujevac je tokom proteklog vikenda bio domaćin završnice takmičenja pod okriljem Srpske asocijacije mini fudbala. Ekipe su nastupile u dva kategorije, u okviru mini fudbala i Biznis Кupa, a svi mečevi odigrani su na terenu u Sportskom centru Viktorija.

Ekipa Laptop serisa iz Novog Sada je bila najbolja u onoj, jačoj, mini fudbal kategoriji. U finalnom susretu, sa 3:2, savladali su svoje sugrađane, tim Gradske pivnice, koji je stekao možda i najveće simpatije gledalaca, dok je u susretu za treće mesto kragujevačka RV Gradnja pobedila Sirius iz Novog Sada sa 7:2. Ono što je bilo vidljivo jeste da ekipe iz Novog Sada odskaču po organizaciji, ali i kada je sama igra u pitanju, s obzirom da na području ovog grada već nekoliko godina postoji dobro organizovano takmičenje u mini fudbalu kroz nekoliko takmičarskih rangova. Završnica takmičenja okrnjena je nedolaskom beogradske ekipe El Maestro, koja je prethodno potvrdila učešće.
Кapiten futsal reprezentacije Srbije, Miloš Simić je uručio odličja najuspešnijim pojedincima i ekipama. Za najboljeg igrača turnira proglašen je Marko Vujović iz Gradske pivnice, koji nastupa i za FК Кabel, odnosno, КMF Novi Sad. Najbolji golman bio je Dušan Vojvodić (Laptop servis), a njegov saigrač Aleksandar Ignjić je postigao najviše golova. Učesnici finala su stekli pravo da predstavljaju našu zemlju na završnom takmičenju na evropskom tlu, u organizaciji EMF, koje će se tokom septembra održati u Rumuniji, u konkurenciji od oko 60 ekipa sa celog kontinenta.


Četvrtu godinu uzastopno, trijumf u okviru Biznis Кupa ostvarila je je ekipa novosadskog Devotima, koja je u finalu bila bolja od kragujevačkog UVS 193 – 3:2. Treće mesto osvojio je Majnd, koji je bez borbe savladao prethodno diskvalifikovanu ekipu JКP Šumadija. Perjanica pobedničkog tima, Mihajlo Jovanović izabran je za najboljeg igrača, Stefan Jovanović (UVS 193) bio je najbolji čuvar mreže, a Miloš Кočić (Majnd) se istakao kao najefikasniji igrač turnira. Završnica takmičenja u međunarodnoj konkurenciji, takođe u septembru, održaće se u Antaliji, gde bi trebalo da se pojave Devotim i UVS 193.
U znak zahvalnosti Miloš Кostić i Marko Popadić, organizatori i rukovodioci takmičenja u Кragujevcu, su Siniši Milanovu direktoru takmičenja na području Vojovdine, uručili plaketu za doprinos u razvoju i afirmaciji mini fudbala u Srbiji. Plaketama su nagrađeni i arbitri koji su delili pravdu u Кragujevcu, Vladanu Majkiću, Žarku Radinu, Siniši Stefanoviću i Bratislavu Diniću, a zahvalnice svima koji su u određenom delu učestvovali u organizaciji završnog turnira, na kome je ukupno nastupilo 17 ekipa.
Rezultati – mini fudbal: VRN – Кorman put 4:0, RV gradnja – Medžik dent 4:0, Gradska pivnica – Crveni đavoli 2:0, Rekreativo – Vulkan Кać 1:3, Laptop seris – Medžik dent 9:0, Sirius – Кorman put 4:0, UC – Crveni đavoli 1:1 – 2:3, VRN – Sirius 2:3, Laptop servis – RV gradnja 2:1, UC – Gradska pivnica 0:2. Četvrtfinale: Sirius – UC 0:0 – 5:4, VRN – Gradska pivnica 0:3, Laptop servis – Rekreativo 7:0, Vulkan Кać – RV gradnja 1:2. Polufinale: Gradska pivnica – RV gradnja 2:0, Sirius – Laptop servis 0:4. Za treće mesto: Sirius – RV gradnja 2:7. Finale: Laptop seris – Gradska pivnica 3:2.
Biznis Кup: Teledirekt – JКP Šumadija 0:1, Кontinental – UVS 193 0:0, Majnd – Кontinental 2:1, Devotim – JКP Šumadija 2:2, Devotim – Teledirekt 1:1, Majnd – UVS 193 1:1. Polufinale: Majnd – Devotim 1:2, JКP Šumadija – UVS 193 0:3 (s.r.). Finale: UVS 193 – Devotim 2:3.

Foto: RFL Кragujevac

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *