Gradonačelnik Кragujevca Nikola Dašić i načelnik Uprave za vanredne situacije u Кragujevcu Zoran Кočović obišli su danas poplavljena područja.

Nakon obilaska Palilula, Кorićana, Grošnice i Erdeča, na predlog gradonačelnika održana je sednica štaba za vanredne situacije na kojoj je proglašena vanredna situacija na teritoriji Кragujevca.

Naselja Stanovo, Кorićani, Grošnica i Erdeč pretrpela su najveću štetu jer su u potpunosti ili većim delom bila pod vodom.

Jedna od najkritičnijih je Levačka ulica u Palilulama, gde se izlila Lepenica, a vatrogasci – spasioci već više od 30 sati crpe vodu iz poplavljenih kuća.

Mehanizacija javnih preduzeća i dalje radi na raščišćavanju i sanaciji terena nakon što su Кragujevac i okolinu zadesile bujične poplave i izlivanje reka. Nadležne službe su na terenu i na seoskim područjima.

Usled obilnih padavina bila je poplavljena i Donjomalska ulica u Кorićanima.

Nakon obilaska ugroženih područja na predlog gradonačelnika Кragujevca Nikole Dašića, održana je telefonska sednica štaba za vanredne situacije, na kojoj je proglašena vanredna situacija na teritoriji Кragujevca.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *