Ovo je šesti u nizu humanitarnih koncerata „Sa Mocartom na krilima muzike“ pod pokroviteljstvom gđe Tamare Vučić. Cena ulaznice je 1000 dinara, a prihod od prodatih ulaznica biće doniran muzičkoj školi “dr Miloje Milojević” Kragujevac, kao deo sredstava za kupovinu klavira.

Projekat “Sa Mocartom na krilima muzike” ima za cilj popularizaciju klasične muzike ali i humanosti sa konkretnim ciljem da se kultura vrati u svoj dom – dom kulture, pa se iz tog razloga rodila ideja pomoći jednoj višestruko nagrađivanoj i visoko rangiranoj školskoj ustanovi, kakva je muzička škola „dr Miloje Milojević” Kragujevac.

Pijanista Stefan Đoković izvešće dela Franca Šuberta, Frederika Šopena i Franca Lista. Ovaj koncert je posebno važan za mladog umetnika pošto će nastupiti u svom rodnom gradu Kragujevcu.

Pored Stefana na bini Kragujevačke gimnazije svoje stihove govoriće pesnici Vladimir Perić, Vesna Maksimović i Ilija Stepanović koji će na najbolji mogući način predstaviti izdavačku kuću „Koraci“ i svoj grad Kragujevac.

Gđa Tamara Vučić je prvi solistički koncert najavila rečima podrške na čijim krilima je projekat do sada obišao polovinu planiranih gradova:

“Kad je mladi Stefan Đoković podelio svoju ideju o koncertu, a onda i o čitavom projektu koji smo na neki način zajedno razvijali, prva misao koja mi je prošla kroz glavu jeste snaga. Pre svega snaga muzike, jer zaista moć muzike je takva da može da vas vine u velike visine, ali isto tako može da vas demotiviše, demorališe i da izazove neke vrlo negativne emocije.

Druga stvar je opet snaga, ali ovog puta snaga darivanja. Ima jedna drevna persijska poslovica koja kaže: “Ono što jedete će istruliti, a ono što darujete pretvoriće se u ružu”. Upravo to je cilj ovakve jedne misije, ovakvog jednog projekta, da pokrenemo taj talas darivanja i u narednih 12 meseci u 12 gradova širom naše velike zemlje gde će ljudi širom Srbije imati priliku da čuju Stefana Đokovića, da uživaju u klasičnoj muzici i isto tako da učestvuju u jednom talasu darivanja, u toj humanitarnoj strani ovakvog jednog projekta, jer će sva sredstva koja budu prikupljena ovom prilikom zapravo biti donirana domovima kulture. Pošto i sama potičem iz jedne male sredine, znam kolika je važnost domova kulture, to su mesta okupljanja, to su mesta društvenih i kulturnih dešavanja.

I na kraju, a ne svakako manje važno, to je snaga jednog mladog čoveka. Stefan Đoković jeste višestruko talentovan mladi čovek, koji bi trebalo i ima sve kapacitete da bude uzor i idol mladim ljudima.” – rekla je prva dama.

Muzički karavan u saradnji sa fondacijom Mozzart podržava rad kulturnih ustanova, jer je čitav prihod od prodatih ulaznica doniran domovima kulture u kojima su koncerti održani.

Ulaznice su u prodaji na četiri prodajna mesta Tikets.rs, u knjižari Delfi, agenciji Malutas, pumpi OMV i Trafika 11.