Na poslednjem izbornom prvenstvu Srbije pred odlazak na Balkansko, Evropsko i Svetsko prvenstvo u kik boksu, disciplina lou kik, za sve uzrasne kategorije, takmičari kragujevačkog Radničkog briljirali i ostvarili stoprocentan uspeh. Od osam prijavljenih boraca medalje su izborili svi. U konkurenciji 66 klubova i 260 takmičara koliko ih je nastupilo u Rumi 27. i 28. maja zlato su osvojili Veljko Mitrović, mlađi junior u kategoriji do 63,5 kilograma, Aleksandar Veljković, stariji junior u kategoriji do 71 kg i Nemanja Stojković stariji juniornu kategoriji do 63,5 kg. Srebro je izborio Željko Grcak, senior u A klasi u kategoriji do 86 kilograma, dok je bronza zasijala na grudima mlađeg juniora Jovana Petrovića u kategoriji do 54 kg, kadeta Vasilija Radovanovića kaadeta do 54 kg, mlađe juniorke Andriane Mitrović do 60 kg i starijeg juniora Luke Novokmeta do 63,5 kg.


Trener kik boks klub Radnički iz Kragujevca i trener nacionalne selekcije Radomir Radomirović bio je prinuđen da u ring izvede podmlađeni sastav zbog problema sa povredama standardnih prvotimaca i reprezentativaca.
“Veoma sam zadovoljan postignutim rezultatima. Ostaje još da se aktuelne povrede saniraju i krećemo u nove pohode na medalje.
Pred kik bokserima Radničkog koji brane i boje nacionalnog tima su dva velika takmičenja – Balkansko i Evropsko prvenstvo u Turskoj i Svetsko u Portugaliji.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *