Postavljanje video nadzora na prvom u nizu dečijih igrališta, kod Perona, otpočelo je danas, sa ciljem da se pravovremeno reaguje i spreči uništavanje mobilijara i sprava namenjenih za igru i razvoj najmlađih Кragujevčana.

 

Našli smo način kako da zaštitimo naša dečija igrališta, kako da zaštitimo naš mobilijar, sadnice u Velikom parku. Suočili smo se sa velikim problemom, a to je vandalizam na dečijim igralištima. Taj problem je dosegao jednu granicu gde je grad morao da reaguje i pruži sistematski odgovor. Dvadesetčetvoročasovni video nadzor biće postavljen na sedam lokacija u gradu. Izabrali smo lokacije gde imamo najveću frekvenciju posetilaca. Jedna od tih lokacija je ova kod Perona, ostale su u Velikom parku, Кreativnom parku, na Šumaričkom jezeru, Bubanj jezeru, Aerodromu, iza Javnog stambenog preduzeća – kazao je Predrag Stevović, član Gradskog veća za sport.

Stevović je naglasio da će se paralelno sa postavljanjem video nadzora na dečijim igralištima, velika pažnja posvetit radu sa decom, od najranijeg uzrasta gde će im biti predočeno da su ovakva igrališta zajednička, da pripadaju svima nama i da je potrebno da se o njima zajednički brinemo.

Inkluzivno igralište koje se nalazilo u centru grada, kod hotela „Кragujevac“, izmešteno je nekoliko stotina metara dalje, na lokaciju kod Javno stambenog preduzeća. Razlog tome je to što su sprave bile rujnirane kao i nalog nadležne inspekcije da takvo igralište treba da ima pristup za decu iz opšte populacije, što je na ovaj način rešeno. I ovo igralište će biti uskoro potpuno renovirano i pod video nadzorom.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *