Juče je u RPK Kragujevac predstavljen prvi Servisni centar za odgovorno poslovanje – “Responsible Business Hub”. Ovo je važna olakšica za domaće izvoznike u Nemačku koju je, pored Privrede komore Srbije – Regionalne privredne komore Šumadije i Pomoravlja, pokrenula nemačka organizacija za međunarodnu saradnju GIZ u okviru projekta “Inicijativa za globalnu saradnju”.

“Privrednicima sa teritorija Šumadijskog, Pomoravskog, Moravičkog, Raškog, Zlatiborskog i Rasinskog okruga predstavljen je servis za odgovorno poslovanje čiji je cilj poboljšanje sposobnosti dobavljača sa sedištem u Srbiji da se prilagode novim zakonima i pravlima nemačkih privrednika. Privrednici su upoznati sa uslugama koje su namenjene izvoznicima u Nemačku kao i svima koji se tek spremaju da svojim proizvodima nastupe na ovom zahtevnom tržištu”, kažu iz Privredne komore Srbije, Regionalne privredne komore Šumadije i Pomoravlja u Kragujevcu.
U RPK dodaju i da je predstavljen novi nemački Zakon o Dilegence – u lancu snabdevanja.
“Responsible Business Hub služiće kao servisni centar za informisanje i povezivanje domaćih kompanija po pitanju novih zahteva u lancima dobavljača u delu zaštite ljudskih prava, prava radnika kao i ekološkog Duo Diligencea”, kažu u saopštenju PKS – Regionalne privredne komore Šumadije i Pomoravlja u Kragujevcu.

 

 

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *