SAOPŠTENJE ZA MEDIJE

Кragujevac, 15.05.2023

U vezi sa takozvanim skupovima protiv nasilja, kojima se jedino okorišćava “uvaženi” deo opozicije, koji u ovako teškom usudu vide trenutak za pokazivanje osionosti i kvazihrabrosti vođa koje će doneti otkrovenje srpskom narodu i pozivati na linč i puč predsednika Vučića i njegove porodice, osećamo duboku moralnu obavezu da se obratimo građanima.

S obzirom na to da u svakoj prilici Bakić i Pajtić svaku priliku koriste da prete smrću predsedniku Vučiću, trebalo bi da se zapitamo kako oni mogu da samoprozovu sebe glasovima razuma?! Кoji to uzvišeni primer mogu dati mladim ljudima pozivanjem na mržnju, osim primera nasilnika i uzurpatora javnog života.

Ova strašna tragedija treba da nas ujedini da se više nego ikada borimo za našu decu, a to se svakako ne postiže kukom i motikom, ili uz hukače koji traže trenutak slave koja je odavno izbledela. Borba treba da se zasniva na osvešćivanju svih nivoa države i pospešivanju mehanizama kojima ćemo se boriti za veću bezbednost i sigurnost.

U ovom trenutku svi treba da budemo dovoljno savesni, moralni i da ne urušavamo pomen žrtvama, već da verujemo u svoju zemlju da može da se izbori sa pošastima savremenog doba koji degradiraju život. S tim u vezi želimo da 26. maja pokažemo da smo dostojanstveni i da pokažemo da smo svi zajedno u nedaći koja je snašla porodice nastradalih i uznemirila čitavu Srbiju.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *