Lideri kragujevačkih opozicionih stranaka danas su Osnovnom javnom tužilaštvu predali Zahtev povodom “pritiska na zaposlene u javnom sektoru, državnim preduzećima i ustanovama”.

Povod za zajednički nastup opozicionih stranaka u centralnom gradu Šumadije su glasine da se na zaposlene u navedenom sektoru vrši pritisak u smislu obaveze kolektivnog odlaska na miting koji je za 26. maj u Beogradu putem medija zakazao predsednik Srbije Aleksandar Vučić.
Kako je za Infoziju rekao narodni poslanik i predsednik GrO SSP Dalibor Jekić njega su već kontaktirale kolege iz drugih gradova Srbije kako bi im pomogao u organizaciji slične akcije u lokalnim sredinama.
“Javljaju se u ogromnom broju Kragujevčani zaposleni u javnom sektoru na koje se vrši pritisak da 26. maja idu za Beograd i pruže podršku politici sa kojom se ne slažu. To je nedopustivo, a zakoni koji regulišu ovu oblast, takve pritiske prepoznaju kao krivično delo”, kazao je Jekić i dodao da kolege iz raznih opozicionih stranaka širom gradova Srbije traže savet i podršku kako bi u svojim sredinama organizovali akciju sa istim ciljem.

Na konferenciji za novinare koja je upriličena ovim povodom pojavili su se, pored Dalibora Jekića i bivši gradonačelnik Kragujevca, narodni poslanik POKS-a Veroljub Stevanović, narodni poslanik “Zajedno” Nikola Nešić, predsednik GrO Narodne stranke dr Predrag Delić, predsednik GrO Demokratske stranke Ivan Dubljanin, Mikica Milovanović ispred Novog DSS, poverenik Pokreta slobodnih građana Vlatko Rajković, Dragutin Radosavljević iz pokreta “Srce”, odbornik Grupe Alternativa u SG Kragujevca Slađan Rakić, predsednik GG “Zajedno za Kragujevac” Miroslav Stojanović i Jovica Radovanović ispred pokreta “Volim selo svoje”.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *