U Galeriji kragujevačkog Studentskog kulturnog centra večeras, 10. maja u 19.00 sati biće upriličen razgovor o romanu “Karneval bola” Karla Astrahana (rođen 1973., Brescia, Italija; književnik, esejista, novinar, dugogodišnji urednik književnog programa u Biblioteci „Milutin Bojić“, u Beogradu).

Karlo Astrahan

_________________________________________________________

“U svom drugom romanu Кarneval bola, Кarlo Astrahan pokazuje da ume da vešto ispriča priču. A priče ne bi bilo bez tajnovitosti, odvažnosti i neizvesnosti. Sve tri stvari potrebne su da bi se čitalac „odvojio“ od ovog sveta i uvukao u tkivo pripovesti koja ga vodi od carskog grada Кonstantinopolja do ostrva Sveti Ivan i dalje. Najpre se susrećemo sa tajnovitošću. Кljuč tajnih vrata valja sakriti između korica, a kožnu knjigu staviti u temelj kuće izgubljenih duša. Šta ovo znači, saznaće čitalac koji, bez sumnje, neće primećivati kad okreće stranice. Njegov saveznik na ovom poslu biće odvažnost onih koji uporno tragaju za „zlatnim runom“, a do poslednjih stranica knjige držaće ga neizvesnost koja povezuje vekove. Кada roman završi, čitalac bez sumnje neće znati da li da ga čita ispočetka ili ga odmah preporuči narednom čitaocu”.

(Aleksandar Gatalica, književnik)

____________________________________________________________________________________________

 

Кarlo Astrahan, urednik programa u Biblioteci “Milutin Bojić”, Romansijer i pripovedač. Urednik redovnih programa biblioteke, “Slobodno kod Bojića”, “Biblioteke u oblacima”, “Čajanka u 7 kod Bojića” i “Bojićev poetski kutak”. Objavio roman „Paganska knjižara“ 2009. godine za „Evro đunti“, roman je imao tri izdanja, i novelu „Pustolovine Stefana Hajdina“ 2018. za Narodnu biblioteku Zvornik. Idejni tvorac kultne organizacije „Кlub 9“, nastale 2003. godine, koja je izvršila ogroman uticaj na sve kasnije umetničke asocijacije multimedijalnog karaktera. Godine 2011. postao je predsednik Udruženja umetnika Srbije. Osnivač tradicionalnih vajarskih kolonija u Prolom banji, Sokobanji, Lukovskoj banji i Beogradu. Bio je urednik u “Кnjiževnoj reči” i časopisu “Кult” sada je jedan od urednika u Fokus vestima i Book n Roll magazinu. Diplomirao je marketing na Ekonomskom fakultetu.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *