Utakmicom sa Beogradskim FON-om, koja je na programu u sredu od 19.00 časova u hali „Šumice“, kragujevački Ekonomac počinje polufinalnu seriju plej – ofa Prve futsal lige.

Biće to novi okršaj ekipa koje su se nedavno u vrlo uzbzdljivom meču sastale u odlučujućem duelu za Kup Srbije, kada su Beograđani kao gosti ostvarili trijumf u fantastičnom ambijentu pred oko dve hiljade gledalaca.

Predstoji serija koja se igra na dve pobede, a tim koji prvi dođe do njih sastaće se u utakmicama za prvaka Srbije sa boljim iz drugog polufinalnog para, koji čine branilac titule Loznica i Vranje. Beogradski FON je drugim mestom u ligaškom delu direktno prošao u polufinale, do kojeg je kragujevački tim stigao posle samo jedne utakmice, u Obrenovcu sa Paležom, koga je savladao boljim izvođenjem penala. Pobednik Kupa u predstojećim susretima će imati prednost domaćeg terena, što znači da će se posle prve i eventualna treća utakmica igrati na parketu „Šumica“.
– Iskreno mislim da smo izvukli pouke posle bolnog poraza u sjajnoj atmosferi pred našom publikom i da ćemo se sada znatno bolje i pre svega uspešnije suprotstaviti rivalu. Upravo sve to što smo doživeli u prethodnom meču u „Jezeru“ je veliki motiv da se izborimo da ponovo dođemo u poziciju da se, sada za titulu, borimo pred našom sjajnom publikom. Jasno, neophodne su nam dve pobede nad Beogradskim FON-om, jednom odličnom ekipom, ali čvrsto verujem u svoje saigrače i sebe da ćemo prikazati dobru igru, na osnovu koje ćemo se radovati plasmanu u finale, istakao je Mateja Ćirka, levonoga uzdanica kragujevačkog tima.


Dobra stvar po tim trenera Vidana Bojovića je i ta što nema većih problema kada su povrede i zdravstvena stanja igrača. Medicinska ekipa Ekonomca je učinila sve kako bi Saša Digić sanirao problem sa zglobom, dok se treninzima posle završene sezone u BiH, gde je kao trener predvodio tuzlanski Salines, priključio Predrag Rajić, jedan od najboljih srpskih igrača svih vremena.
Revanš susret Ekonomca i Beogradskog FON-a je zakazan za subotu od 19.30 časova u SBB hali „Jezero“.
Foto: M.Lazarević / KMF Ekonomac

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *