“Između dva Đurđevdana se desilo mnogo toga, posebno u investicionom smislu. U Кragujevcu se okupio jedan jako dobar i mlad tim, koji je u datim okolnostima ostvario dobre rezultate”, ocenio je gradonačelnik Kragujevca  Nikola Dašić gostujući na Happy televiziji.

Dašić je podsetio da su među velikim investicijama modernizacija sistema daljinskog grejanja i Državni data centar, gde uskoro kreće i izgradnja Inovacionog distrikta, severna obilaznica koja će da izmesti težak saobraćaj iz centra grada i omogući formiranje nove industrijske zone.

“Dobro je i što Кragujevac nije više zastupljen samo u auto – industriji, nego se pozicionirao i kao centar šinske industrije. Ove godine kreće i probna proizvodnja elektromobila. Stvaramo takve uslove za život i rad, da mladi ljudi više ne odlaze iz Кragujevca. U svemu tome imamo snažnu podršku države i predsednika Republike. I dovoljno razloga da budemo zadovoljni ostvarenim rezultatima između dva Đurđevdana. Zbog toga sam povodom Dana grada Кragujevca, iskoristio svoje pravo da kao gradonačelnik, u ime svih Кragujevčana dodelim Plaketu Svetog Đorđa predsedniku države Aleksandru Vučiću za nemerljiv doprinos očuvanju i zaštiti životne sredine u Кragujevcu i značajnom unapređenju kvaliteta života građana Кragujevca modernizacijom sistema daljinskog grejanja”, naglasio je Dašić.

“Plaketu Svetog Đorđa dodelio sam i ministru informisanja i telekomunikacija u Vladi Republike Srbije dr Mihailu Jovanoviću, koji je izuzetnim ličnim i profesionalnim zalaganjem omogućio da Кragujevac izraste u važan tehnološko -inovativni centar, jedinstvenu celinu informacionih, inovativnih, kreativnih i digitalnih delatnosti u Republici Srbiji i ovom delu Evrope”.

Treći dobitnik Plakete Svetog Đorđa je Agromarket d.o.o. za doprinos u afirmaciji i promovisanju grada Кragujevca, kao i za pruženu pomoć Gradu i građanima Кragujevca.

Reč je o kompaniji u kojoj je uvek postojala razvijena svest o važnosti društveno odgovornog aspekta poslovanja, kroz različite donacije realizovane u oblastima socijalne i zdravstvene zaštite, nauke i obrazovanja, umetnosti, amaterskog sporta, unapređenja položaja osoba sa invaliditetom, dece i omladine, pomoći starim sugrađanima, kao i unapređenje zaštite životne sredine.

Izvor: RTK

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *