Sektor niskogradnje JКP Šumadija Кragujevac priveo je kraju radove na kompletnoj rekonstrukciji platoa ispred Robne kuće Beograd. Radovi su trajali mesec dana, a kao što je i najavljeno Trg je kompletno uređen pre početka majskih svečanosti.

Na površini od 1200 metara kvadratnih izvršeno je skidanje postojećih behaton ploča, ravnjanje i formiranje podloge, kao i kompletno postavljanje novog behatona. Ukupna vrednost izvedenih radova na rekonstrukciji platoa iznosi 6,2 miliona dinara. Pored zamene oštećenih behaton ploča, izvedeni su radovi na rušenju starih i ugradnji novih ivičnjaka, a čitav prostor oplemenjen je i sa 9 novih parkovskih klupa. U narednom periodu u planu je i postavljanje novih kanti za sitan komunalni otpad. Nakon Đurđevdanskih svečanosti, na ovom prostoru biće izvršena i kompletna zamena sezonske cvetne rasade – rekao je Marko Vujnović, direktor JКP Šumadija Кragujevac.

Gradska uprava za komunalne poslove je u okviru redovnog plana i programa održavanja grada planirala rekonstrukciju Trga, odnosno oštećenih behaton ploča na platou ispred Robne kuće Beograd. Vrednost radova na godišnjem nivou koje je Grad planirao za ove namene je 15 miliona dinara, a do sada je realizovano oko 5 miliona dinara, istakla je Zorica Đorić, načelnica Gradske uprave za komunalne poslove i podsetila da je u prethodnom periodu izvršena rekonstrukcija ulaza u Veliki park, pešačke staze u ulici Ivo Lole Ribara i Branka Radičevića, a u planu je i rekonstrukcija oštećenih pešačkih staza na teritoriji mesnih zajednica Bubanj i Aerodrom.

U okviru parternog održavanja planirana je zamena oštećenih i uništenih korpi za otpatke, kao i parkovskih klupa.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *