Prema Zakonu o državnim i drugim praznicima u Republici Srbiji, Praznik rada obeležava se 1. i 2. maja, a u skladu sa tim neradni dani su ponedeljak 1. maj i utorak 2. maj 2023. godine.

Za vreme prvomajskih praznika, Sektori u JКP Šumadija Кragujevac radiće prema sledećem rasporedu:
Sektor niskogradnje – neće raditi.
Sektor signalizacije i javne rasvete – radiće u skladu sa potrebama službi.
Sektor čistoće – za vreme praznika radiće po redovnom programu i rasporedu, osim Službe dimničara koja neće raditi i Službe zoohigijene u okviru koje je organizovano pasivno dežurstvo.
Sektor zelenila – radiće po redovnom planu.
Sektor parkinga – za vreme praznika 1. i 2. maja neće se vršiti naplata parkiranja na opštim i posebnim parkiralištima, osim u javnoj garaži u ulici Кneza Miloša koja radi od 00 do 24 časa/365 dana u godini; Služba za uklanjanje nepropisno parkiranih vozila radiće u skladu sa potrebama saobraćajne policije i komunalne inspekcije.
Sektor groblja – tokom praznika biće organizovano dežurstvo šalterskih radnika na Varoškom i Bozman groblju od 07.00 do 14.00 časova. Ukoliko bude zakazanih sahrana, radiće zaposleni na sahranjivanju. Zaposleni koji rade na poslovima vozača, portira, preuzimanja i spremanja pokojnika radiće po ustaljenom rasporedu. Za zakazivanje sahrana i prevoz pokojnika građani mogu da se jave na brojeve telefona 034/370-022 i 065/334-0834.
Sektor pijaca – tokom praznika sve pijace će raditi po uobičajenom radnom vremenu.
Sektor javnog transporta putnika – za vreme praznika 1. i 2. maja 2023. godine vozila javnog transporta putnika saobraćaće po redu vožnje za nedelju i državni praznik; Služba korisničkog servisa i dispečeri u Službi saobraćaja radiće u periodu od 07.00 do 15.00 časova.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *