Početak građevinske sezone otvorio je i gradilište nadomak Šumadija sajma, gde su u toku radovi na izgradnji zgrade Uprave za vanredne situacije i Vatrogasnog doma. Tim povodom, radove su obišli, Luka Čaušić vršilac dužnosti pomoćnika ministra unutrašnjih poslova i načelnik Sektora za vanredne situacije, u pratnji gradonačelnika Nikole Dašića i Zorana Кočovića načelnika Uprave za vanredne situacije u Кragujevcu.

Izgradnja Vatrgasnog doma je još jedan u nizu kapitalnih projekata u Кragujevcu čiji je značaj prepoznala država. Grad Кragujevac obezbedio je plac površine 80,33 ara u neposrednoj blizini Šumadija sajma i projektnu dokumentaciju, a Ministarstvo unutrašnjih poslova obezbedilo je sredstva u iznosu od 280 miliona dinara. Površina objekta, koji će imati tri etaže, je 2700 kvadratnih metara.


Prema rečima načelnika Sektora za vanredne situacije Luke Čaušića, izgradnja će biti realizovana u tri faze, a pripadnici MUP Uprave za vanredne situacije moći će da se usele u novi objekat u drugoj polovini 2024. godine. Izvođač radova potvrdio je danas da se radovi izvode prema planiranoj dinamici i rokovima.


Zahvaljujući tome pripadnici vatrogasno spasilačke brigade i Uprave za vanredne situacije, čija je misija zaštita života, životne sredine, materijalnih dobara i kulturno – istorijskog nasleđa, dobiće objekat u skladu sa najvišim svetskim standardima, kakav zaslužuje Кragujevac kao adminstrativni, privredni, zdravstveni, obrazovni, kulturni i sportski centar sa blizu 200 000 stanovnika.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *