JКP Šumadija Кragujevac nastavlja sa radovima na održavanju putne infrastrukture u gradu.

Završne radove na rekonstrukciji Prištinske ulice u naselju Vašarište obišli su Aleksandar Lazović, šef kabineta Gradonačelnika i Marko Vujnović, direktor JКP Šumadija Кragujevac sa saradnicima.

Radovi na rekonstrukciji ove ulice započeti su još početkom aprila i obuhvatali su skidanje postojećeg sloja starog asfalta, popravku starih ivičnjaka i izradu jednog dela novih, izdizanje šahti, slivnih rešetki i vodovodnih šelni, kao i nasipanje podloge kamenim materijalom i valjanje. Nakon završenih pripremnih radova na rekonstrukciji ove saobraćajnice pristupilo se asfaltiranju u ukupnoj dužini od 275 metara i prosečne širine 5,5 metara za šta će biti ugrađeno 275 tone asfaltne mase, a ukupna vrednost izvedenih radova iznosi oko 4,9 miliona dinara, rekao je Marko Vujnović, direktor JКP Šumadija Кragujevac.

Povoljni vremenski uslovi omogućili su nam da kompletni radovi na putnoj infrastrukturi budu izvedeni i preko naših očekivanja. Ekipe JКP Šumadija Кragujevac danas izvode završne radove u Prištinskoj ulici, a nakon toga će se nastaviti sa radovima i na Deninom brdu, u mesnoj zajednici Sušica u planu je asfaltiranje Cajgetove ulice, a pristupili smo i rešavanju ozbiljnog komunalnog problema u ulici Кadinjača gde su već započeti radovi. Paralelno sa radovima na asfaltiranju vrši se i sanacija puteva pre svega na seoskom području i u prigradskim naseljima, pa tako se tamponiraju putevi u Erdeču, a na seoskom području su ekipe u Rogojevcu i Jarušicama tako da je to jedan sveobuhvatni prikaz radova koji se u ovom trenutku odvijaju u gradu Кragujevcu, istakao je Aleksandar Lazović, šef kabineta Gradonačelnika.

Sa rekonstrukcijom važnih saobraćajnica u gradu nastavlja se i u narednom periodu. Trenutno se vrši priprema za asfaltiranje u ulici Кadinjača u naselju Bresnica. Građevinske mašine su na više lokacija, pa pored radova na iskopu kanala i uređenju atarskih puteva na seoskom području obavlja se i krpljenje udarnih rupa u užem gradskom jezgru u okviru priprema za Dan grada.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *