Na kragujevačkom Šumadija sajmu danas je otvoren 14. Sajam građevinarstva na kome svoju ponudu predstavlja više od 20 izlagača. Posetioci mogu da vide bogatu ponudu građevinskog materijala i opreme za gradnju, nekretnina, proizvođača i distributera građevinske opreme i mehanizacije, alata, građevinske stolarije i galanterije.


Posetiocima i izlagačima na svečanom otvaranju obratio se, pored ostalih direktor Šumadija sajma Aleksandar Štajn i izrazio zadovoljstvo ovogodišnjim ponudom i konstantnim rastom kvaliteta ove manifestacije.

-Na ovom sajmu imamo 20 izlagača, i to suglavnom građevinske firme koje pružaju ponudu za sve što je potrebno u ovoj industriji. Ovo je najveća manifestacija ove vrste južno od Beograda, i ima veliki značaj jer daje podsticaj građevinskoj industriji koja je motor razvoja. to se može videti i u Kragujevcu koji je veliko gradilište i koji svakodnevno menja svoje lice, rekao je Štajn.

Posebna pažnja na 14. Sajmu građevinarstva u Kragujevcu posvećena je termo – izolacionim materijalima, PIR pločama, solarnim panelima i energetskoj efikasnosti uošte. Na ovu temu govorila je Ana Radojević, gradski energetski menadžer…

-Preko 70 odsto svetske energije se utroši u gradovima, i zato gradovi treba da budu predvodnici energetskih promena i zaštite životne sredine. Novi trendovi u građevinarstvu , zelena gradnja, novi ekološki materijali, zelena ostrva i zeleni krovovi i fasade su trendovi koji će doprineti da se u gradovima snizi temperatura vazduha, ali istovremeno doprineti i da zdravlje građana bude bolje kao i da se poveća sveukupni kvalitet života ljudi koji u gradovima žive. zato je i logično da grad Kragujevac podržava ovaj sajam građevine,m ne samo zbog privrede već i zbog samih građana, kaže Ana Radojević.

14. Sajam građevinarstva na kragujevačkom Šumadija sajmu trajaće tri dana. Sajamski partneri su Republička inženjerska komora, kancelarija u Kragujevcu, Udruženje građevinski klaster Šumadija i Pomoravlje i Grad Kragujevac.
Kapije sajma otvorene su od 10 do 18 časova. Poslednjeg dana manifestacije, 25. marta Sajam će biti otvoren od 10 do 16 časova.

 

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *