Duh starog Kragujevca živi i u ukusnom zalogaju iz kuhinje naših baka. Tradiciju koja seća na lepe dane detinjstva, uz miris hrane koja je zdrava i specijalitet novih vremena, neguje i “Naša kafana” … “Paprike punjene pasuljem” su jedno od jela kojim njeni kuvari čuvaju duh topline porodičnog doma.
Za ovaj, bezmalo zaboravljeni, a savršen gastronomski doživljaj potrebno je:
– 250 g pasulja
– veza zeleni
– 5 glavica crnog luka
– 2 čena belog luka
– aleva paprika
– peršun
– so, biber, ulje
Priprema:
Pasulj potopite, skuvajte i obavezno bacite prvu vodu. Dodajte naseckanu zelen i dva čena belog luka i nastavite sa kuvanjem. Na malo ulja propržite crni luk, dodajte peršun i alevu papriku, posolite i nalijte skuvani pasulj. Ovako sačinjenim filom punite paprike i poređajte ih u prethodno podmazani sud za pečenje. Napunjene paprike prelijte vodom u kojoj se skuvao pasulj, a svaku papriku pojedinačno, blago nauljite. Stavite u rernu i zapecite.
Prijatno!