U Kontakt galeriji Studentskog kulturnog centra u Kragujevcu ljubitelji sedme umetnosti mogu da pogledaju film  “Alkaras”. Prva projekcija je sutra, 21. marta,  počinje u 20.00 sati a ulaz je slobodan. Film će biti prikazan i 28. marta.

——————————————–

“ALKARAS”
režija: Кarla Simon
žanr: drama
trajanje: 120’
proizvodnja: Španija, Italija

Film je dobitnik Zlatnog medveda za najbolji film na Berlinalu 2022. Otkad pamte, porodica Sole je svako leto provodila berući breskve u Alkarasu, malom katalonskom selu. Ali, suočeni sa deložacijom, shvataju da bi im ovogodišnji rod mogao biti poslednji. Novi planovi, koji uključuju seču drveća breskve i postavljanje solarnih panela, izazivaju razdor u ovoj velikoj porodici. Po prvi put se suočavaju sa neizvesnom budućnošću i rizikuju da izgube više od svog voćnjaka.

Nakon debitantskog filma Fridino leto, Кarla Simon se ponovo oslanja na svoje iskustvo života na katalonskom selu, gde ljudskim životima upravljaju godišnja doba i hirovita klima. Porodična dinamika može biti zamućena ekonomskim problemima, ali postoje i razlike u tome kako se svaki pojedinac odnosi prema vremenu. Mlađi uživaju u naizgled večnoj sadašnjosti, dok otac tvrdoglavo ignoriše skoru budućnost, a deda se uzda u davno zaboravljeno obećanje da će dokazati vlasništvo nad njihovom kućom…

 

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *