Ministarstvo informisanja i telekomunikacija predstaviće sutra koncept Inovacionog distrikta u Državnom data centru u Кragujevcu.

Izgradnja Inovacionog distrikta jedan je od važnih projekata Vlade Srbije i predstavlja treću fazu Državnog data centra u Кragujevcu.

Nova zgrada Državnog data centra, najsavremenijeg i najefikasnijeg centra za čuvanje podataka u regionu, nalaziće se odmah pored dva već izgrađena objekta, u ukupnoj površini od 4.46 hektara i sa kapacitetom izgradnje od oko 60 hiljada metara kvadratnih.

Objekat će se koristiti u skladu sa potrebama Data centra, kao što su poslovno-komercijalni prostori za korisnike ovog centra i eUprave, centri za obuku, inovacioni centri, centar za sajber bezbednost…

Prezentaciji će pristustvovati ministar informisanja i telekomunikacija Mihailo Jovanović i gradonačelnik Кragujevca Nikola Dašić.

Кompleks Data centra do sada se sastojao iz dve zgrade, jednoj u kojoj su smešteni državni i komercijalni klijenti i druge koju koriste pripadnici službi bezbednosti.

Grad Кragujevac je ustupio parcelu za Inovacioni distrikt, a izgradnju objekta finansiraće država.

Izvor :RTK

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *