Grad Кragujevac će na Đurđevdan 6. maja ove godine, u okviruo beležavanja Dana Grada, prvi put organizovati kolektivno venčanje, kao manifestaciju od značaja za Grad, pod nazivom „Đurđevdansko venčanje“, zaključak je Gradskog veća na danas održanoj sednici.

Manifestacija se organizuje u cilju očuvanja i negovanja
tradicionalnih vrednosti, propagiranjem bračne zajednice i porodice kao veoma važne sfere našeg društva, ali i kao svojevrstan doprinos bogaćenju kulturnog, turističkog i privrednog sadržaja grada Кragujevca.

To je ujedno poziv i poruka mladim parovima i onima koji se tako osećaju, da svoju ljubav krunišu brakom i da u budućem zajedničkom životu nastave da idu putem večne ljubavi, sloge i prijateljstva.

U 2023. godini „Đurđevdansko venčanje“ će biti organizovano za maksimalno 15 parova koje će putem Javnog poziva odabrati Organizacioni odbor manifestacije, a grad Кragujevac će parovima koji se budu venčali na „Đurđevdanskom venčanju“ obezbediti prigodne poklone u vidu vaučera za kupovinu burmi, bidermajera i organizacije svečanog venčanja sa pratećim sadržajima ( bez plaćanja taksi, naknada ili drugih troškova).

Javni poziv biće će objavljen u ponedeljak 20. marta na zvaničnoj internet stranici grada Кragujevca https://kragujevac.ls.gov.rs

Rok za podnošenje prijava je 20 dana, zaključno sa 6. aprilom.

 

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *