Završne radove na asfaltiranju ulice Miodraga Aleksića u Stanovu obišao je danas gradonačelnik Kragujevca Nikola Dašić.

Ulica Miodraga Aleksića je jedna od ulica u MZ Stanovo koje imaju sličan problem a koje su planom i programom predviđene za asfaltiranje u ovoj građevinskoj sezoni, kazao je gradonačelnik Kragujevca Nikola Dašić. Veliki problem u ovoj i u ulicama pored, jeste nagib ili kosina i svaka nivelacija terena ili posipanje pre ovog asfaltiranja bilo je samo privremeno rešenje, jer svaka veća kiša pravila je kanale i sav posut materijal slivao se na dno ulice. U prethodnoj godini radili smo ulice u manjim mesnim zajednicama u kojima više godina pa i decenija nije asfaltirana nijedna ulica a veliki broj takvih ulica smo asfaltirali, podsetio je gradonačelnik Dašić.

Sezonu građevinskih radova počinjemo u Stanovu, jednoj od većih mesnih zajednica u Kragujevcu na čijoj teritoriji živi blizu 22 hiljade stanovnika. Tokom ove i sledeće godine planiramo da upravo ovaj deo grada sredimo tako da ima još dosta radova. Mehanizacija JKP Šumadija radi na više lokacija na teritoriji čitavog grada jer se trudimo da u toku građevinske sezone asfaltiramo što više ulica, ali kada je reč o većoj mesnoj zajednici onda se mehanizacija zadržava duže. To ne znači da nećemo raditi ulice u drugim mesnim zajednicama kao što su Ilićevo ili Vinogradi, poručio je gradonačelnik Dašić.

Početkom sezone građevinskih radova Sektor niskogradnje JKP Šumadija otpočeo je realizaciju plana i programa poslovanja za ovu godinu. U ulici Miodraga Aleksića ukupne dužine oko 160 metara biće utrošeno 105 tona asfaltne mase a vrednost radova je oko 2,7 miliona dinara, kaže Marko Vujnović, direktor JKP Šumadija. Asfaltiranju su prethodili pripremni radovi, mašinski iskop, podizanje šahti do kote terena, zatim mašinska obrada posteljice gde je utrošeno oko 290 kubnih metara kamenog materijala, rekao je Vujnović i najavio asfaltiranje Prištinske i Kolubarske ulice u ovoj mesnoj zajednici.

 

Građani koji žive u ovoj ulici kažu da su imali velike probleme jer je pod kosinom, a naročito posle kiša kad bi voda pravila duboke kanale i sav nasut material odnosila u susedne njive. O prohodnosti za saobraćaj i pešake da i ne govorimo, kaže Dragutin Andrić koji već pedeset godina živi u ovoj ulici. Kako su se porodice doseljavale i gradile svoja domaćinstva, samostalno smo radili kanalizaciju, zajednički kupovali bandere za ulično osvetljenje a ovo je prvi put da smo nešto dobili od grada i države i zato smo zahvalni, kaže Andrić.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *