Ovo kaže Srećko Otović, direktor KK Radnički koji je pre desetak meseci preuzeo kormilo kragujevačkog kluba.

“Tačno je. Reko sam Predragu Stevoviću, većniku zaduženom za sport, da verujem da mogu da uradim ono što je tada izgledalo neverovatno.
Znao sam da ne mogu sam, nisu mi se mešali u posao i dali su mi priliku da okupim saradnike. Od tog momenta počeli smo da Kragujevcu vraćamo košarku, onu košarku koja mu pripada”, kaže za Infoziju Srećko Otović, direktor kluba i neko ko je, po oceni znalaca magične igre među obručima, pravi čovek na pravom mestu.


“Košarka je, prevedeno na svakodnevni jezik, igra u kojoj pobednik treba da da više, odnosno primi manje koševa od protivnika. Momci su prepoznali taj stav i primenili ga. Vozimo brza kola, vozimo po nezgodnom putu i vozimo dobro”, kaže Otović i priznaje da je umoran od pogrešnih koraka u kragujevačkoj košarci. Pozdravlja nove tendencije
“Ovo sada ima nekog smisla. Grad nas konačno čuje. Kadrovska rešenja u SPD su obećavajuća, generalni direktor Stavro Rašković je čovek iz sporta koji razume potrebe . Mislim da se konačno prihvata varijanta u kojoj se Kragujevčani prepoznaju kao ozbiljan izvor sportskih talenata. Ovo je nepresušni izvor, to je neko shvatio i rešio da neki novac, ne samo uloži već i da kontroliše gde ta sredstava idu”, zadovoljan je Otović pristupom grada kragujevačkom sportu.
Najavljuje i da ulazak Radničkog u KLS nije ni blizu ostvarenje njegovih ambicija.
“Rekao sam da je Liga realnost. Naredna sezona je sve samo ne borba za opstanak. Sredina tabele je minimum minimuma koja postavljam pred momke. Kragujevac nije za*ebncija jer naše mesto je u vrhu srpske košarke. Šumadija je dala reprezentativce i samo nam rad treba da ih ponovo damo”, kaže Srećko Otović, direktor KK Radnički koji je klub “nasledio” u tranutku kada je sve izgledalo kao da nema nade.
“Idemo dalje. Mnogo dalje. To je sport. To je pobeda. Bez inperativa. Tako se voli Kragujevac, oni klinci koji igraju basket između zgrade i garaža….oni su to nešto što je budućnost. Dođite u naš Radnički”, kaže Otović.
Ma Idemo breee, završava izjavu za Infoziju Srećko Otović.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *