Odeljenju neurohirurgije kragujevačkog UKC danas su osnivači kompanije “WKG”, braća Zoran i Aleksandar Ćurčić donirali posteljinu za pacijente koji se leče na ovom odeljenju.
Zoran Ćurčić, skromno, kao i njegov brat Aleksandar prošlog puta kada su ovom odeljenju poklonili uniforme za osoblje, nije hteo pred objektiv, ali za Infoziju kaže:
“Ovo je drugi put da pomažemo neurohirurgiji i neće biti poslednji. Ne mogu da kažem kada i kako ćemo nastaviti da doniramo šta je potrebno ali znam da hoćemo”, zagonetan je Zoran.
Kaže i da je moto porodice Ćurčić i njihovog preduzeća “WKG” – “Pomozi koliko možeš”. Na ovaj način apeluje na poslovne ljude iz Kragujevca da i sami urade gde, šta, kada i koliko mogu.
“Bolest ne bira. Pre ili kasnije svako od nas može da se zadesi ovde. Neurohiruegija je kruna hirurgije jer kruna se ne drži na stomaku, srcu… Samo i jedino na glavi”, zaključuje Ćurčić, Kragujevački dobrotvor i preduzetnik.


Saglasan je i Direktor Centra za neurohirurgiju UKC Kragujevac, Dr Sci. Med. Miodrag Peulić.
Vrhunski stručnjak, pored zahvalnosti, opominje da “ovo mesto može da bude lečilište za svakog od nas”, jer niko ne zna kada i kako može da se nađe u problemu koji se rešava jedino ovde – na neurohirurgiji.
“Moramo da se vratimo starim vrednostima. To možda u ovom trenutku deluje deplasirano ali…
Šumadijski domaćin deli ono što ima. Ćurčići su pomoć ponudili samoinicijativno – šta možemo da doprinesemo, pitali su i… kupili, spakovali, doneli…
Naravno da to nije dovoljno ali je izuzetan primer drugima, a nama mnogo znači”.
Doktor Peulović kaže i da Ministarstvo zdravlja kojim rukovodi Prof. Dr Danica Grujičić razume potrebe UKC Kragujevac i da postoje uveravanja da će se mnogo toga pozitivnog dogoditi u bliskoj budućnosti ali, kao i donatori, apeluje na Kragujevčane koji to mogu da – “pomognu tamo gde je najpotrebnije”.
“Strateška ulaganja su na Ministarstvu ali siguran sam da lokalna zajednica može da uradi mnogo i mimo toga. Barem u onom delu koji nas čini ljudima… Budimo ljudi, pomozimo jedni drugima”, kazao je doktor Peulić i zahvalio kompaniji “WKG” i braći Ćurčić koji su nastavili svoju humanu misiju.
Humani biznismeni poreklom iz sela Drača, osnivači kompanije WKG, pored kompletne posteljine za pacijente na neurohiruškom odeljenju kragujevačkog UKC, poklonili su ovog puta i opremu za higijeničare i neophodna sredstva za higijenu.

 

 

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *