Predsednik Aleksandar Vučić najavio je da će u junu uslediti novo povećanje penzija. Nije precizirao koliko, ali je istakao da će svakako biti dvocifreno.

Gostujući na Hepi tv., Vučić je najavio da će i kasnije ove godine, u oktobru ili novembru, biti još jedno povećanje, zavisno od finansijske situacije.

To povećanje, kazao je, neće biti ispod 10 odsto.

„Penzioneri će biti zadovoljni, a i plate će takođe da rastu“, rekao je Vučić.

Napomenuo je da će to biti tako osim ukoliko, kako je rekao, Srbija ne bude suočena sa nekim većim problemima, a ti problemi mogu biti samo politički.

„To su dva problema, jedno je tzv. Кosovo, drugo je odnos prema ukrajinskom ratu.Nije lako izdržati tu poziciju i da ne bih kukao to je naš izbor, mi moramo da se borimo…“, naveo je Vučić.

Istakao je da je stav Srbije i njegov lični od početka da Ruskoj Federaciji ne uvodimo sankcije, a za to se, kaže, nekada plaća cena.

Za Srbiju je, ističe, najvažnije, da imamo ozbilju politiku, politiku kakvu jedna država mora da vodi i u toj politici nema mesta za bilo kakve ludosti.

Srbija je, istakao je predsednik, u svemu prva u regionu i po rastu, po stopi javnog duga, a i stanje u budžetu nam je dobro.

„Sve to smo uspeli da uradimo zahvaljujući ozbiljnoj politici“, rekao je Vučić i kao primer naveo BiH koja je u decembru prošle godine bila ispred nas po prosečnoj plati za 60 evra, a danas imaju nižu prosečnu platu od Srbije za 110 evra.

Izvor: RTK

One thought on “Vučić najavio: Novo povećanje penzija u junu”
  1. KOJE I KAKVE LAŽI?

    Gospodin ΛV nema dana, a da ne zamajava svoju glasačku mašinu- penzionera enormnim povećanjem penzija i to iznad dve cifre. Ipak on zaboravlja da naši penzioneri imaju u proseku najnižu penziju u regionu i šire. Još je on doprineo da prosek penzije od iznad 60% prosečne plate, kada je zasedao u fotelju koju i dan danas ljubomorno čuva, sada je taj prosek oko 40% proseka plate. Takođe, otimanjem dela penzije (oteimao je četiri godine oko 800 evra, a još je zadužio državu za dvadeset milijardi evra), spasio(?) je Srbiju, a ne seti se da vrati otetog, oteto je prokleto kažu. Penzije prošle godine je povećao za čitavih 5,5% i tek u decembru još za 9%, a troškovi života su porasli za više od 20%. U zemlji 25% stanovništva gladuje ili je na pragu siromaštva. Laži o nenormalnom porastu standarda njegovih glasača nekom će se obiti o čelenki, a da to ne budu bedni penzioneri. Ako ne može drugo da uradi, ne mora ni da laže. Sada će poćnu sa prenošenjem njegove laži njegovi klimoglavci Brnabić, Mali. Penzionere glava zaboli od svih tih laži. Prvi je plagirao ideju ΛV je svakako poznati plagijator Siniša Mali. On i šef povećavaće penzije tokom cele godine, te i subotom i nedeljom. Koji idiotizam, neviđeni, svakodnevno povećavaju penzije i na kraju zamažu im oči na kraju godine, onima koji prežive dotle!

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *