Socijaldemokratska partija Srbije svake godine obeležava Međunarodni Dan žena 8.mart, koji je nastao kao dan borbe za osnovna ženska prava, odnosno dan borbe za ekonomsku, političku i socijalnu ravnopravnost žena i muškaraca.

Danas, povodom  8. marta članovi Gradskog odbora SDPS-a i Foruma žena GrO Kragujevac su razgovarali sa građanima na štandu u pešačkoj zoni i predstavljali 10. programskih tačaka Socijaldemokratske partije Srbije koji ukazuju na odlučnu i aktivnu borbu protiv svih organizacija i pojava koje propagiraju različite vidova nasilja i netolerancije.

“Ovi principi promovišu afirmaciju svih vrsta različitosti, i zaštitu najslabijih,ugroženih i marginalizovanih, zatim pravnu sigurnost građana gde je naročito važna reforma pravosuđa,  obrazovanja, penzionog sistema, tržišta rada kao i poreske politike” – istakla je Ružica Jelić, predsednica Foruma žena GrO SDPS-a.

Po njenim rečima  jaka  ekonomija  je jedini garant snažne socijalne države zasnovana  na znanju, izvozu, dobrom poslovnom ambijentu i pravnoj sigurnosti.

“Nama nisu bitni samo procenti, brojke, ni kvote, već ono što istinski predstavlja ljudski život, uverenja i potreba da se živi i radi i bude koristan u svakodnevnom funkcionisanju” – ističe predsednica Foruma žena SDPS-a.

“I zato ovaj dan ne treba da bude samo jedan dan u godini, već da se svih 365 dana u godini borimo za ravnopravnost i toleranciju, kao i protiv svih oblika diskriminacije” – zaključila je Jelić, i u ime Gradskog odbora Socijaldemokratske partije Srbije čestitala 8. mart svim Kragujevčankama.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *