U Sportskoj hali „Jezero“ u Kragujevcu , u nedelju, održaće se završnica futsal takmičenja u ženskoj konkurenciji, koje predstavlja eksperimentalan korak na putu ka uspostavljanju dugoročnog i zvaničnog nadmetanja.

Prvobitna ideja je bila da se takmičenja u prvoj fazi održe na nivou regionalnih saveza pod okriljem FSS, ali to su u praksi sproveli samo FS Beograda i FS Regiona Zapadne Srbije. Tako će se u borbiza konačan plasman sastati finalisti sa regionalnog nivoa, poraženi, Karađorđe iz Topole i Gročanski futsal klub će od 14 časova odlučivati o trećem mestu, dok će u 16 sati početi duel za prvaka Srbije između Ekonomca i beogradskog Intelektualca.


Ekonomac je na putu do utakmice odluke sa rivalom iz Beograda, prethodno odigrao šest mečeva i zabeležio isto toliko pobeda. Na drugoj strani, Intelektualac je takođe iskazao maksimalnu uspešnost u konkurenciji Gročanskog futsal kluba, obrenovačkog Paleža – Desteke i Ekonomista.
– Pre svega krasi nas jedna izuzetno dobra atmosfera, u kojoj je bilo lakše ući u neke tajne futsala, s obzirom da devojke nemaju baš mnogo iskustva u ovom segmentu, ali je od velikog značaja njihovo prethodno igranje na velikom terenu. Mislim da smo napravili neke određene pomake u odnosu na početno iskustvo, potvrdili su to i rezultati koje smo ostvarili. Sada kada smo došli do te odlučujuće utakmice, verujem da je i kod njih samih prisutna dodatna motivacija i želja da dođu do uspeha. Iskreno, mislim da igračice imaju više informacija o rivalkama u finalu, ono što je meni poznato da je to ekipa koja ima znatno više iskustva od nas kada je futsal u pitanju. Ono na čemu sam od početka insistirao jeste osmeh na licima i uživanje u igri, tako će biti i ovoga puta, jasan je Ivan Marinković, koji u sadejstvu sa Milošem Simićem sa klupe predvodi ženski tim Ekonomca.
Kragujevački tim sastavljen je od devojaka koje su ativne i u fudbalu, nastupaju za Radnički 1923, zemunsku Slogu, banjalučki Borac i Levač iz Rekovca. U njemu su i aktuelne futsal reprezentativke Srbije, poput Marije Vuković, Andree Šipetić, Milice Popović, a tu su i sjajne igračice kapiten Mirajana Babić, Anja Vulikić, Nikoleta Nikolić, Tamara Gavrilović, Jovana Tomić, Katarina Lazić, Teodora Velikić najmlađe u timu Milica Veličković i Nevena Milojević … U prethodnoj fazi takmičenja na nivou FSRZS, Vukovićeva je sa deset golova bila prvi strelac i proglašena je za najbolju igračicu, dok je Veličkovićeva izabrana za najboljeg golmana, a iza sebe ima i iskustvo igranja u dresu reprezentacije u kvalifikacijama za Evropsku prvenstvo.
– Uspeli smo da se prilagodimo onim razlikama između fudbala i futsala, mislim da se svim devojkama jako svidelo igranje na parketu i uopšte ono što osetile igrajući za Ekonomac.

Potrdućemo se da krenemo stopama kolega iz muških selekcija, znamo kakav ugled uživa naš klub u svetu futsala. Iskreno nadam se da ćemo moći da računamo i na podršku sa tribina, koja bi nam i te kako dobro došla, jer sigurno da je pred nama najozbiljnija provera do sada, što je svakako prilika da iz svih nas izvučemo maksimum volje, želje i umeća, napomenula je Tamara Gavrilović, jedna od uzadnica kragujevačkog kluba.

Fudbalski savez Srbije za tri prvoplasirane ekipe u sveukupnom plasmanu obezbedio je pehare i medalje, a utakmicama u Kragujevcu, shodno ranijim najavama, prisustvovaće ljudi sa najviših funkcija u svetu futsala, kao i predstavnici lokalne samouprave Grada Kragujevca.
Foto: Marko Lazarević / KMF Ekonomac

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *