Više od 20 izlagača predstavilo se kragujevačkim ljubiteljima sporta na danas otvorenom sajmu. Šumadija sajam po drugi put je domaćin sajma sporta, a organizatori pokazuju ambiciju da ova manifestacija dobije tradicionalni karakter.


“Prvi put imamo moderan sportski teren u okviru sajma i to je novina za koju očekujemo da će privući veliku pažnju. Posetioci će moći da vide svoje sportske idole kako svoje veštine pokazuju u neformalnoj atmosferi, a dečica će imati priliku da se oprobaju u nekim disciplinama. Na ovaj način obraćamo se pre svega mladima pokušavajući da ih uvedemo u svet rekreativnog ali, zašto da ne, i profesionalnog sporta”, kazao je između ostalog direktor Šumadija sajma Aleksandar Štajn. Dodaje da je sajam sporta zahtevna manifestacija ali da činjenica da je ponuda bogatija nego prošlog puta, organizatore inspiriše na kvalitetan odgovor izazovima koje ovakav sajam postavlja.


“Sa ponosom kažem da je Kragujevac grad sporta i da je južno od Dunava i Sava zapravo najveći sportski centar u Srbiji. Imamo šampione Evrope, imamo vicešampione sveta, imamo reprezentativce. Ulaganje u sport je ulaganju u budućnost, ulaganje u mladost, ulaganje u zdravlje Kragujevčana. Uradili smo mnogo, uradićemo i neuporedivo više”, kazao je na otvaranju sajma sporta gradski većnik Predrag Stevović i potvrdio skoru gradnju “najlepšeg i najvećeg stadiona van Beograda “Čika Dače”.


Među izlagačima bilo je svega, od ribolovaca, preko fudbalera i košarkaša do boksera, planinara, tekvondista, majstora brze vožnje na kartinzima, badmintona…
Veoma posećen bio je i štand PU Kragujevac.

Poruka gradske policije oko koje se, kako se i očekivalo, okupio veliki broj dece je da nasilju nema mesta na sportskim borilištima.
“Obaranje ruke”, štand discipline koja je u svetu veoma popularna, kod nas tek u razvoju, bila je mesto gde su posetioci sajma sporta mogli da oprobaju svoju snagu i “stanu na crtu” iskusnim takmičarima ali i da se upoznaju sa pravilima ovog sporta koji i kod nas, zasluženo, dobija sve veći broj poklonika.

Na štandu SK “Čika Mata”, najuspešnijeg streljačkog kluba u zemlji po oceni SSS, mogli su da se na vazdušnoj pušci oprobaju možda i budući majstori ovog sporta. Metu su kroz “mušicu”, pored velikog broja dece, pogledali i organizatori i domaćini sajma.


Sve u svemu sajam sporta na kragujevačkom Šumadija sajmu ima šta da ponudi.
Sajam je otvoren danas i sutra, a posetiocima dobrodošlica važi oba dana od 10 do 19 časova.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *