Da li smo normalni i zašto nismo, pitali su se se juče građani srpske prestonice posmatrajući kako se i zašto u Beogradu proslavlja Dan nezavisnosti Kosova, države koju inače, barem formalno, ne priznajemo.

U Kancelariji za vezu Prištine, narodni poslanik u Skupštini Srbije Šaip Kamberi bio je domaćin zvanicama koje su se gostile u čast 15 godina “nezavisnosti” Kosova, južne srpske pokrajine koju većina građana ove zemlje još uvek prepoznaje kao Kosovo i Metohija, “Srce Srbije”, “Kolevka srpstva”…
“Ovo je prvi put od otvaranja Kancelarije u Beogradu da slavimo nezavisnost”, rekao je poslanik srpskog parlamenta Kamberi.

Proslavi “nezavisnosti” Kosova prisustvovala je i Ardita Simani, savetnica kosovskog premijera Albina Kurtija što je, kako ocenjuju mediji na KiM i u Albaniji, svečanosti dalo međudržavni karakter.

Naglasila je “posebnost” ovog dana:
“Posebna je proslava 15. godišnjice nezavisnosti Republike Kosovo u Beogradu. Veoma značajna simbolika”, rekla je Snimani i naglasila da se je ovo korak ka “demokratizaciji Srbije”.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *