strangeland
U Domu omladine u Kragujevcu, u okviru Kino kluba utorkom, sutra 14. februara ljubitelji filma imaće priliku da pogledaju ostvarenje Kima Faranta iz 2015. godine “Strangeland” . Ulaz je slobodan a projekcija počinje u 21.00 sati. U glavnim ulogama su sa Nikol Kidman, Džosef Fajns i Hugo Viving.

Radnja je smeštena u Natgari, zabiti u australijskoj pustari u sred leta sa rekordnim vrućinama. Tu je bračni par Ketrin i Metjua Parkera i njihovo dvoje dece Toma i Lili, i kod njih postoje problemi. Iznenada oboje njihove dece nestaje, kreće haos, a sve ono što je skrivano negde duboko će postati vidljivo.

Film je sporog tempa, stvari se polako odmotavaju na način da vas drže celo vreme zainteresovanim i u stalnom propitivanju i nagađanju, šta se to desilo, zašto, ko je kriv. Radnja se dešava u vreme velikih vrućina, zemlja je spržena, sve je usporeno i svedeno na najjednostavnije procese, bezvoljno i čeka kišu.

Fotografija je koliko predivna toliko i zastrašujuća. Fenomenalni kadrovi  divlje i surove prirode, kanjona, peska, pustare i fantastičnih sumraka i zora su u isto vreme divni i strašni jer oslikavaju realnost u kojoj se likovi nalaze, a to je samoća i pust svet.

Junaci priče će se suočiti se sa stvarnošću, ali taj sudar će biti kao usporeni snimak koji će se pomerati kadar po kadar i sa svakim prolaziti kroz novi užas sa sasvim dovoljno vremena da se taj užas istinski i oseti. Naći će se i sa svojom prošlošću, svim svojim radnjama iz iste, a potom i sa posledicama tih radnji. To suočavanje neće biti lako, jer najteže je izboriti se sam sa sobom i priznati sopstvene greške.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *