pravda za nikolinu i decu stradalu u saobraćaju

Nakon četvrtog  protestnog skupa održanog u Kragujevcu, kod pešačkog prelaza gde je 7. decembra 2022. godine stradala devojčica Nikolina Janković zbog bahate vožnje neodgovornog vozača, roditelji smrtno stradale dece na pešačkim prelazima širom Srbije su se udružili i dogovorili da pokrenu akciju za hitnu izmenu Zakona o bezbednosti saobraćaja na putevima i Krivičnog zakonika.

U saopštenju koje su poslali medijima, roditelji stradale dece navode da su “pošto je peticiju već potpisalo preko 14.000 hiljada građanki i građana Srbije https://www.peticije.online/pravda_za_nikolinu “, odlučili  da lično upoznaju predsednika Skupštine Srbije Slobodana Orlića, ministarku pravde Maju Popović, ministarku za brigu o porodici Dariju Kisić Tepavčević i ministra saobraćaja Gorana Vesića sa “gorućim problemima i sve većom uznemirenošću građana.”

“Zvanično smo zatražili prijem kod navedenih državnih funkcionera u Skupštini Republike Srbije i u Vladi Republike Srbije, kako bi svojim JAVNIM angažmanom za konkretnu izmenu određenih članova zakona, precizno navedenih u zahtevu, spasili od sigurne smrti i teških telesnih povreda decu na pešačkim prelazima!” navode roditelji.

Putem mejling liste begradskog Media Centra o našem zahtevu su obaveštene mnogobrojne vladine i nevladine organizacije, mediji i uticajne osobe javnog života u Srbiji.

RODITELJI u delegaciji:

         Vera i Bogoljub Janković majka i otac stradale Nikoline (2023) – Kragujevac

         Esko Zećović otac stradale Melise (2022) – Novi Pazar

         Aleksandra Vujuć majka stradalog Maksima (2023) – Obrenovac

         Aleksandar Gavrilović otac stradalog Bogdana (2022) – Vlasotince

RODITELJI stradale dece koji takođe podržavaju delegaciju a zbog brojnosni ovoga puta neće biti u delegaciji:

         Dragan Zaric otac preminule Maje (2022) – Kragujevac

         Silvija Mormer majka stradalog Davida (2023) – Sombor

         Verica Vitorovic majka stradalog Despota (2020) – Beograd

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *