“Puno mi je srce kada uđem u radnje u Dubaiju i vidim proizvode iz Srbije. Kada smo se doselili ovde, mogli smo na prste jedne ruke da prebrojimo ono što dolazi iz naše zemlje”, kaže dr Marko Selaković, profesor Univerziteta u mestu koje je za nekoliko decenija od pustinje preraslo u centar okupljanje svetske elite.

Za vidljiv dotok robe iz Srbije zaslužna je Privredna komora Srbije u UAE koja je za tri godine funkcionisanja uspela da srpsku robu pozicionira na tezgama svetskih trgovinskih lanaca koji ovde posluju.
“Ima bukvalno svega od jabuka preko smrznutog voća i povrća, konditorskih proizvoda, slanih i slatkih “grickalica”, supa iz kesice… Govorim dakle o robi široke potrošnje i jednom ličnom zadovoljstvu koje osećam jer mi je dostupno maltene sve ono što sam nabavljao i u komšijskoj prodavnici u rodnom Kragujevcu”, tvrdi Selaković i dodaje da mu je kao “Kragujevčaninu po rođenju i opredeljenju posebno drago što u Dubaiju može da pazari i robu proizvedenu u Šumadiji, u rodnom gradu na Lepenici.”

 

“Ovo je izuzetno zahtevno tržište, nema ni malo prostora za robu koja nije vrhunskog kvaliteta. Naravno, ima još dosta mogućnosti za plasman naše robe ali treba rešiti važna pitanja od pripreme i ispunjenja uslova samih proizvođača do transporta. U svakom slučaju mogućnosti su ogromne”, zaključuje za Infoziju dr Marko Selaković, Kragujevčanin, profesor na prestižnom SP Jain Univerzitetu u Dubaiju.

 

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *