Uspešnim radom kragujevačke privrede i povećanom ekonomskom aktivnošću tokom 2022. godine, budžet grada Кragujevca za 2023. uvećan je za 7,5 procenata.

Ovo povećanje omogućava značajna finansijska ulaganja u komunalne delatnosti, kao i izdvajanje sredstava za dalje uređenje putne infrastrukture.

Uprkos energetskoj krizi kroz koju prolaze sva javna i komunlna preduzeća, za sada se cena komunalnih usluga na teritoriji grada Кragujevca neće menjati, kao ni zaduženost grada po pitanju kredita.

Sa više od 10,5 milijardi dinara, koliko iznosi budžet za 2023. godinu, značajno će biti unapređena putna infrastruktura ali i završeni neki od kapitalnih projekata čiji su radovi započeti u 2022. godini.

Više sredstava nego prošle godine biće izdvojeno za komunalne delatnosti, ali i za nove investicije.

Za otplatu dugovanja prema kreditima iz budžeta za 2023. planirano je oko 600 miliona dinara, dok trenutna ukupna zaduženost grada prelazi 19 miliona evra, što je za četiri miliona manje u odnosu na jesen 2020. godine.

Plan lokalne samouprave je da se Кragujevac dodatno ne zadužuje.

Uprkos energetskoj krizi, kroz koju prolaze sva javna i komunlna preduzeća, za sada se cena komunalnih usluga na teritoriji grada Кragujevca neće menjati.

Кapitalni projekat obnove fasada na zgradama koje su proglašene za spomenike kulture u Кragujevcu, biće nastavljen i tokom 2023. godine, a predviđen je i završetak radova na Trgu vojvode Radomira Putnika.

Izvor : RTK

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *