Nakon hapšenja P. C. (27) iz Kragujevca , zbog postojanja osnova sumnje da je ispitujući parole i poruke sprejom po crkvi Svetog Save u naselju Aerodrom, i takoizvršio krivično delo izazivanje nacionalne, rasne i verske mržnje i netrpeljivosti, građani su ogorčeni njegovim činom.

Danas su poruke prekrivanje bojom kako bi se zidovi prekrečili i vratili u pređašnje stanje.

Reagovao je i gradonačelnik Kragujevca Nikola Dašić.

“Najoštrije osuđujem vandalski čin skrnavljenja fasade i porte Crkve Svetog Save u naselju Aerodrom. Pridružujem se svim građanima Кragujevca i Srbije koji su javno osudili ovakav verski ekstremizam. Zahvaljujući adekvatnoj reakciji policije osumnjičeni je uhapšen tako da će motivi ovog čina, nadam se, brzo biti rasvetljeni, a počinioci adekvatno kažnjeni.

U susret Savin danu koji Srpska pravoslavna crkva, vernici, ali i čitav srpski rod gde god živeo slavi Svetog Savu, praznik posvećen ocu srpske duhovnosti, kulture, osnivaču srpske crkve i prosvetitelju iz Кragujevca poručujemo da je ovo grad mira i tolerancije, koji poštuje svoje svetinje, kulturnu i istorijsku baštinu.”, napisao je Dašić na smom fejsbuk profilu.

 

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *