Više stotina Kragujevačana se danas okupilo na mestu gde je 7. decembra prošle godine stradala dvanaestogodišnja Nikolina Janković.

Kraj pešačkog prelaza u Bulevaru Kraljice Marije,  na kome ju je autom pokosio bahati vozač, zapaljene su sveće. Neutešni roditelji Vera i Bogoljub su apelovali na nadležne da se vozač pritvori i tako spreči da nekoj drugoj porodici nanese zlo.
Nikolina je preminula zvanično 1. januara, kada je njeno srce prestalo da kuca. Ali, nada da će preživeti je nestala već dva dana nakon udesa, kada su kekari konstatovali moždanu smrt usled teških povreda.
– Mi tražimo da se čovek koji je vozio 90 na sat, i udario našu ćerku dok je prelazila ulicu na pešačkom prelazu, zatvori. On joj nije ni prišao, dok je ležala na asfaltu, nego je gledao štetu na svojim kolima. Mi se birimo da niko ne doživi našu sudbinu, rekla je Vera Janković.
Ispred kobnog pešačkog prelaza su se okupila i deca, Nikolinini drugari iz škole i iz sportskog kluba. Njihove suze su se mešale sa kapima kiše, dok su u rukama držali njenu sliku.
-Mi znamo ko je vozač. Radi se o čoveku koji nije pokazao ni trunku empatije, i koji na društvenim mrežama sa slobode postavlja neprimereni sadržaj. On je ljubitelj automobila i brze vožnje. I ako mnogi traže da objavimo njegovo ima i sliku, mi to nećemo da uradimo. Mi ne pozivamo na linč, već samo apelujemo na pravosuđe da nas sve zaštite od tog čoveka i sličnih, kaže otac Bogoljub.
Na tužnom protestnom skupu porodični prijatelj Jovanovića je pročitao pesmu posvećenu Nikolini.
Kada su okupljeni počeli da se razilaze, došlo je do incidenta kada je vozač “Pink taksija” pritisao sirenu da bi se ljudi sklonili. Intervenisala je policija koja je pratila skup.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *